Acum demonstraţi-vă valoarea!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Polul fotbalului românesc s-a mutat ieri la Nyon pentru tragerea la sorţi a play-off-urilor. La o oră după ce Steaua a fost împerecheată în Liga Campionilor cu Legia Varşovia, Swansea, Braga şi Maccabi Haifa au fost anunţate că vor face o vizită în ţara noastră.

„Lupii galbeni" au parte de unul dintre cei mai grei adversari posibili. Deşi nu pare un nume mare, Swansea este o echipă cu adevărat redutabilă. Galezii sunt antrenaţi de legenda daneză, Michael Laudrup, sub comanda căruia au câştigat sezonul trecut Cupa Ligii şi au încheiat pe locul 9 în Premier League. Britanicii au o cotă de piaţă de 120 de milioane de euro, adică de aproximativ şase ori mai mare decât cea a prahovenilor. Pentru a vă face o idee şi mai bună despre dificultatea adversarului, trebuie să ştiţi că Swansea şi-a permis să plătească 14 milioane de euro pe Wilfried Bony, atacantul golgheter al lui Vitesse Arnhem, adică exact echipa eliminată de Petrolul în turul precedent. E evident astfel că Swansea este mult mai tare decât olandezii. Petrolul are însă avantajul de a juca primul meci în Ţara Galilor.

Pandurii Târgu Jiu a fost şi ea o echipă ghinionistă. Sorţii i-au oferit unul dintre cei mai grei adversari posibili, SC Braga, din Portugalia. Locul 4 sezonul trecut, Braga este o echipă foarte experimentată, care a jucat constant în ultimii ani în grupele Ligii Campionilor sau ale Ligii Europa. În 2011, Braga a fost chiar finalistă în Liga Europa, înfrântă însă de FC Porto în acel ultim act. Antrenaţi de Jesualdo Ferreira, fost la Malaga, Porto, Panathinaikos sau Sporting, portughezii sunt clar favoriţi, mai ales că meciul retur, cel decisiv, îl vor juca pe teren propriu, în timp ce gorjenii vor juca turul la Cluj, adică pe teren neutru. Preşedintele Pandurilor spune însă că echipa lui nu mai are ce pierde şi va da totul pentru a produce surpriza. „Singurul care a ghicit adversarul a fost Mingote, care îşi dorea Braga ca să joace la el, în Portugalia. E un vis frumos pentru noi, pe care trebuie să-l transformăm în realitatea de a merge în grupe", a declarat Marin Condescu.

Cei mai norocoşi la tragerea la sorţi au fost giurgiuvenii lui Ioan Niculae. Astra se va bate pentru un loc în grupe cu Maccabi Haifa, locul doi sezonul trecut în prima ligă din Israel. Deşi trupă puternică, care cu doar doi ani în urmă îi administra Stelei un ruşinos 5-0 în grupele Ligii Europa, Haifa este însă tot ce puteau spera românii. Asta pentru că celelalte variante, Tottenham sau Udinesse, chiar ar fi fost misiuni imposibile. Patronul giurgiuvenilor recunoaşte că a avut baftă şi spune că se va folosi de ocazie pentru a vizita Mormântul Sfânt de la Ierusalim, în turul care va avea loc în Israel. "Nu e chiar aşa de rău! În plus, avem şi timp să ne rugăm. Dumnezeu a fost echilibrat, ne-a dat şi nouă o şansă", a afirmat Niculae.

Stăm bine la coeficient

După 18 meciuri jucate până acum de cele patru echipe, nu s-a pierdut niciunul, iar asta a dus România pe locul 14 în clasamentul coeficienţilor de ţară. Dacă ne vom păstra pe 14 sau 15, din sezonul 2015-2016 vom trimite două echipe în preliminariile Ligii Campionilor, iar dacă vom urca pe 13, vom avea una direct în grupe şi încă una în turul III preliminar.

Swansea City

Anul înfiinţării: 1912Vedeta: MichuPorecla: „Lebedele”Stadion: „Liberty” – 20.000 de locuriPalmares: O Cupă a Ligii, 2013Liga: Premier League, din 2011. Prima echipă galeză din istorie ajunsă la acest nivel

simeon stalpnicul png

SC Braga

Anul înfiinţării: 1921Vedeta: EderPorecla: „Arhiepiscopii”Stadion: „Axa” – 30.000 de locuriPalmares: O Cupă a Portugaliei, în 1966Liga: „Sagres”

simeon stalpnicul png

Maccabi Haifa

Anul înfiinţării: 1913Vedeta: AmashaPorecla: „Verzii”Stadion: „Kiryat Eliezer” – 14.000 de locuriPalmares: 12 titluri, 5 Cupe ale Israelului, Liga: „Ha’Al – Premier League”

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net