Pandurii Târgu-Jiu a luat primul punct în Europa

Ultima actualizare:

Vicecampioana României se simte perfect în Portugalia. După ce s-a impus pe terenul lui Braga în play-off, Pandurii a scos un egal cu Pacos Ferreira (1-1). Gorjenii s-au revanşat astfel pentru eşecul cu Dnipro din prima etapă, trecându-şi în cont primul punct în Grupa E a Ligii Europa.

*S-a jucat în anonimat. Pentru că stadionul echipei portugheze nu e omologat de UEFA, partida s-a disputat la Guimaraes, în prezenţa a câteva sute de spectatori, inclusiv 50 de fani ai „pandurilor".

*Debut perfect pentru gorjeni. Pandurii a început cum nu se poate mai bine meciul. În minutul 5, sârbul Momcilovic a deschis scorul în urma unei faze confuze în careul gazdelor. Câteva minute mai târziu, Matulevicius a ratat o ocazie uriaşă, singur cu portarul advers. Până la pauză, lusitanii au revenit în joc şi au trecut în câteva rânduri pe lângă egalare, cel mai periculos jucător al lor fiind atacantul Bebe, împrumutat de la Manchester United.

*"Astralul" Rui Miguel, eroul gazdelor. Golul egalizator a picat la începutul reprizei secunde, în minutul 49. Decarul Rui Miguel (trecut în sezonul 2011-2012 prin Liga I, la Astra) a finalizat o acţiune superbă a lui Pacos Ferreira, la care fundaşii lui Cristi Pustai au fost transformaţi în jaloane.

*În deplasare, ca acasă. Echipa lui Cristi Pustai a rămas neînvinsă în deplasare în această ediţie a Ligii Europa. Egalul cu Pacos e al patrulea rezultat pozitiv al „pandurilor" pe teren străin din tot atâtea meciuri, după cele din tururile preliminare (0-0 cu Levadia Tallinn, 2-1 cu Hapoel Tel-Aviv şi 2-0 cu Braga).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net