Nicolae Dică intră în Top 300

Ultima actualizare:

    Dică e liderul celor de la  Viitorul  Constanţa (FOTO: Răzvan Păsărică)
Dică e liderul celor de la Viitorul Constanţa (FOTO: Răzvan Păsărică)

Campionatul nostru mai are câţiva veterani încă în activitate, iar printre aceştia se numără şi Nicolae Dică. Mijlocaşul în vârstă de 34 de ani va deveni al treilea jucător încă în activitate care bifează al 300-lea meci în Liga I.

Nicolae Dică a început fotbalul la FC Argeş, unde a jucat de la vârsta de 10 ani. Între 2000 şi 2004 a evoluat în 88 de meciuri pentru echipa mare din Trivale, după care a urmat cel mai important capitol din cariera sa, Steaua Bucureşti.

Pentru roş-albaştri a jucat în 136 de partide şi a marcat 58 de goluri. Experienţele nefericite din Italia şi Grecia l-au făcut să se întoarcă însă acasă.

Cele 13 meciuri pentru CFR Cluj, 15 pentru Dacia Mioveni şi 47 pentru Viitorul lui Hagi l-au adus în pragul Top 300, care va fi atins diseară, în partida de la Vaslui.

Doar doi jucători în activitate se mai pot lăuda cu o astfel de cifră, Mugurel Buga, atacantul Braşovului, care are 334 de meciuri în Liga I şi Vasile Maftei, cu 309 partide pe prima scenă a fotbalului românesc. În istorie, Dică va deveni al 136-lea jucător care atinge această cifră rotundă. Primul a fost Iosif Lereter, component de bază al echipei UTA, în anii '70. Fotbalistul legitimat la echipa lui Hagi mai are însă mult până la adevăraţii dinozauri în domeniu, Ionel Dănciulescu, 510 meciuri în Liga I sau Costică Ştefănescu, 490 de meciuri în campionatul nostru.

Nu se ştie dacă vasluienii se vor prezenta la meci

Împlinirea cifrei 300 poate fi însă amânată pentru Nicolae Dică din cauza problemelor financiare de la FC Vaslui, adversara de diseară. Jucătorii lui Liviu Ciubotariu nu şi-au primit încă restanţele salariale şi refuză în continuare să se antreneze sau să joace. Dacă Antal şi compania nu vor fi convinşti până la ora meciului, e posibil ca Vaslui – Viitorul să nu se joace şi trupa lui Hagi să câştige cu 3-0 la masa verde.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net