Iordănescu, sperietoare pentru «Satana»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mircea Sandu a făcut ieri o mutare decisivă în intenţia de a-l îndepărta pe Victor Piţurcă de la cârma naţionalei României: l-a numit şef al acestuia pe fostul selecţioner Anghel Iordănescu, cu care Piţi nu se are deloc bine.

Piţi îşi va continua mandatul deocamdată, dar activitatea sa va fi supervizată de Iordănescu. Prin mutarea de ieri, Sandu s-a dezis de selecţioner, mai ales că "Tata Puiu" e un apropiat al lui Gică Popescu, omul pe care Naşu îl vrea în locul său la şefia FRF şi care totodată nu-l apreciază pe actualul tehnician al echipei naţionale.

Naşu a surprins ieri în şedinţa Comitetului Executiv al FRF. "S-a aprobat, la propunerea mea, numirea domnului Anghel Iordănescu în funcţia de director tehnic al Federaţiei, ce va avea ca atribuţii, printre altele, alături de alţi specialişti, coordonarea procesului de elaborare a strategiei privind selecţia, pregătirea şi participarea în competiţii", a fost anunţul şefului de la "Casa Fotbalului". 

Apoi, a dezvăluit impactul asupra băncilor tehnice: "Pe viitor, va fi persoana care va propune nominalizarea tuturor antrenorilor la nivelul echipelor naţionale. Practic, "Generalul" va putea demite sau numi ce tehnician doreşte! Ideea lui Sandu de-al investi pe Iordănescu într-o astfel de funcţie nu face decât să arate că nu-l mai vrea pe Piţi la echipa naţională.

Iordănescu revine în staff-ul naţionalei României ca o consecinţă a ratării calificării la Campionatul Mondial

simeon stalpnicul png

În primul rând, "Tata Puiu" nu agrează metodele de pregătire şi selecţia actuală şi e un apropiat al lui Gică Popescu, cel care i-a propus aceeaşi funcţie, dar în momentul în care va fi investit, alegerile urmând a avea loc la data de 5 martie a anului viitor.

Practic, acum, Mircea Sandu nu a făcut decât să grăbească lucrurile şi să ia decizia în locul lui Popescu, tip care, la rândul său, vrea o altă persoană pe banca "tricolorilor".

"Nimeni nu va fi şeful meu la echipa naţională în plan tehnic, profesional! Am şi eu experienţă, am ani mulţi la echipa naţională, am un staff, iar rezultate au apărut pe parcursul mandatelor mele, deci nu am nevoie de şef", a spus în vară Piţi, în momentul în care Gică Popescu a anunţat că-n  mandatul său la FRF, Iordănescu va deveni director tehnic.

- După meciul cu Andorra (4-0): "A fost şi greşeala lui Piţurcă pentru că nu a ales să introducă jucători noi. E păcat că Maxim a intrat în minutul 82, ar fi trebuit să înceapă titular".- Înaintea barajului cu Grecia: "E diplomat când declară faptul că plecăm cu şansa a doua. Ar trebui să spună că prima şansă o considerăm doar cu Feroe".- După meciul tur cu Grecia (1-3): "E nevoie şi de nesomn înaintea unui meci şi de ore petrecute la tablă. Ore de tactic".- După ratarea barajului cu Grecia: "Nu e posibil, ca selecţioner, să nu-ţi asumi vina sau măcar o parte. Să fim sinceri, în patru reprize cu Grecia n-am avut nici o şansă. Ar trebui analizată şi strategia selecţionerului".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net