Neşu, în picioare după un an!

Ultima actualizare:

    Aşa arată aparatul  care-l ţine în  picioare pe Neşu
Aşa arată aparatul care-l ţine în picioare pe Neşu

La mai mult de un an de când şi-a fracturat coloana vertebrală, după o ciocnire cu Alje Schut, coechipierul său de la Utrecht, “Bişonul” urmează un tratament ce-i dă speranţe în SUA.

Aflat peste Ocean de la începutul lunii, Mihăiţă Neşu începe să vadă şi rezultatele tratamentului la care este supus. El a postat pe contul său de Twitter o fotografie în care stă în picioare! Nu singur, ci fixat într-un aparat, dar cu ajutorul lui poate face exerciţii ce altfel îi erau inaccesibile.

"Stau în picioare din nou şi îmi mişc un pic corpul după un an, graţie unui aparat extraordinar", a anunţat "Bişonul", care şi-a recăpătat optimismul.

Groaznicul accident s-a produs la data de 10 mai 2011. De atunci, Neşu duce o luptă continuă pentru a-şi reveni. Mai întâi a mişcat parţial braţul drept, apoi a început să-l simtă pe cel stâng. Apoi, pentru că tratamentul nu mai dădea roade, a plecat la o clinică în SUA.

Numai că drumul până acolo a fost unul groaznic pentru fostul stelist, care a postat atunci pe contul de Twitter un mesaj prin care îşi exprima dezamăgirea: "Din cauza condiţiilor proaste de zbor oferite persoanelor cu dizabilităţi pe ruta Amsterdam - Los Angeles, trebuie să stau în pat două săptămîni. Să le fie ruşine!", a scris el atunci.

simeon stalpnicul png

Repere din viaţa lui Neşu de după accident

10 mai 2011: îşi fracturează o vertebră cervicală la antrenament şi este operat timp de cinci ore la un spital din Utrecht.

10 iunie 2011: după o lună în care toată lumea s-a rugat pentru viaţa lui, Mihai a depăşit cele mai critice momente, reuşind să-şi mişte pentru prima dată braţul drept.

6 noiembrie 2011: se întoarce pentru prima oară pe stadionul din Utrecht, ca simplu spectator la un meci cu Ajax, câştigat de echipa sa cu 6-4.

24 noiembrie 2011: "Bişonul" a părăsit clinica din Utrecht, unde a stat 195 de zile, doctorii permiţându-i să continue recuperarea la domiciliu.

16 ianuarie 2012: într-o conferinţă de presă la Utrecht, Neşu îşi lansează oficial propria fundaţie, menită să ajute persoanele cu handicap.

19 februarie 2012: chiar în ziua în care a împlinit 29 de ani, fostul fotbalist a organizat o campanie de strângere de fonduri pentru fundaţie, reuşind să colecteze aproximativ 100.000 €.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net