Marica a dat mai multe goluri decât toată echipa Andorrei la un loc

Ultima actualizare:

    Ciprian Marica (Foto: Răzvan Păsărică)
Ciprian Marica (Foto: Răzvan Păsărică)

Meciurile cu Andorra şi Estonia reprezintă şansa perfectă pentru Ciprian Marica de a urca în clasamentul all-time al golgeterilor echipei naţionale. Cu un singur gol, el intră în Top 5, la egalitate cu Boloni, dar cu trei reuşite îl ajunge pe Vio Moldovan.

Acceptând târziu un angajament în străinătate, Ciprian Marica a prins doar 20 de minute în tricoul noii sale echipe, Getafe. Chiar şi-aşa, "nouarul" rămâne favoritul lui Victor Piţurcă pentru atac şi e văzut ca arma perfectă în faţa apărării supraglomerate a andorranilor. Cel puţin pentru prima repriză a meciului din Andorra La Vella, ştiut fiind faptul că gazdele se deschid abia după ce primesc două-trei goluri. Ciprian Marica are 22 de goluri marcate în tricoul galben al României, în vreme ce toţi jucătorii selecţionaţi de antrenorul Andorrei au punctat de numai 16 ori. Golgeterul absolut al echipei gazdă de vineri este un fundaş de 33 de ani, Idefons Lima, care a înscris de 7 ori pentru ţara localizată între Spania şi Franţa.

E specialist cu echipele "mici"

Din cele 22 de goluri marcate de Marica la naţională, exact jumătate au fost contra unor "pitici" ai fotbalului. Începând cu reuşita din 2004 din Armenia (primul său gol pentru România), Marica a lovit constant în adversarii slabi, apogeul fiind tripla din amicalul cu Trinidad-Tobago din această vară. "Ştim că trebuie să marcăm cât mai multe goluri cu Andorra şi Estonia", a declarat Marica la sosirea în ţară, conştient că pe umerii săi apasă sarcina a cât mai multor reuşite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net