«Gulliver», erou în Anglia

Ultima actualizare:

    Fotbaliştii lui  Manchester City  au sărbătorit cu  artificii câştigarea  trofeului (foto: Reuters)
Fotbaliştii lui Manchester City au sărbătorit cu artificii câştigarea trofeului (foto: Reuters)

Costel Pantilimon e la al treilea său sezon la Manchester City şi se poate lăuda cu două trofee: Supercupa în 2012 şi Cupa Ligii, câştigată ieri, 3-1 cu Sundeland.

Băieţii lui Pellegrini au fost decişi să nu rateze ocazia câştigării unui trofeu simplu. Asta mai ales după ce anul trecut, City a pierdut finala FA Cup cu modesta Wigan, care a retrogradat apoi în Liga a II-a. Tehnicianul chilian s-a ţinut de cuvânt şi l-a titularizat pe Pantilimon în detrimentul lui Joe Hart, dar a părut că Aguero şi compania n-au învăţat nimic din greşelile din sezonul trecut.

Borini a deschis scorul pentru Sunderland în minutul 10, fără ca portarul român să aibă vreo vină şi lucrurile s-au complicat. Cu „Gulliver" sigur între buturi, City a pornit însă în recuperarea dezavantajului şi a reuşit asta în a doua repriză, în care a lovit de trei ori, de fiecare dată superb, prin Yaya Toure, Nasri şi Jesus Navas. Pantilimon câştigă astfel al doilea său trofeu în Anglia, după Supercupa adjudecată în 2012.

În Cupa Ligii n-a ratat însă decât sfertul de finală cu Leicester şi acum are motive reale de mândrie şi satisfacţie. A 54 ediţie a acestei competiţii merge la Manchester după 38 de ani de aşteptare, dar „cetăţenii", care au câştigat trofeul doar de două ori, mai au mult până la recordul de opt victorii deţinut de Liverpool.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net