Regulă nouă la licenţierea cluburilor. Din sezonul următor retrogradarea va fi înlocuită cu depunctarea

Ultima actualizare:

    Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că UEFA a recomandat forului român slăbirea condiţiilor de licenţiere, retrogradarea urmând a fi înlocuită cu depunctarea, pentru un club care nu îndeplineşte criteriile.

"În primul rând procedura de licenţiere nu poate fi schimbată pentru acest sezon competiţional. Recomandarea UEFA este să avem o relaxare în ceea ce priveşte licenţierea pentru următoarea ediţie de campionat. Altfel spus, în primă fază, dacă nu îndeplineşti condiţiile de licenţiere să nu fii imediat retrogradat, ci să ţi se ia câteva puncte. În a doua fază - ţi se dă un anumit termen, de 30 de zile - nu ai reuşit să îndeplineşti condiţiile, ţi se mai iau câteva puncte, mergând practic până la sancţiunea să ţi se suspende dreptul de a face transferuri de jucători. Altfel spus, o relaxare, nu mai vorbim de retrogradare, ci de depunctare a echipelor. Aşteptăm o analiză comparativă să vedem care sunt sistemele în alte campionate în Europa", a declarat Burleanu, la Digi Sport.

"Ca răspuns la adresa dvs. din 21 martie 2014 şi ca urmare a propunerii Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) din România de a suspenda procesul de licenţiere a cluburilor pentru înscrierea în prima divizie, vă rog să ţineţi cont de faptul că UEFA se opune cu fermitate acestei propuneri şi nu susţine suspendarea condiţiilor ce trebuie îndeplinite de către cluburi pentru a putea participa în prima divizie în sezonul 2014-2015. O asemenea decizie ar pune în mare pericol credibilitatea procesului de licenţiere a cluburilor în România şi ar însemna un mare pas înapoi în ceea ce priveşte obiectivele fundamentale ale sistemului de licenţiere care a fost creat pentru a promova şi a îmbunătăţi fotbalul din România sub toate aspectele sale. Mai mult, acest fapt ar fi în contradicţie cu recomandările recente ale Consiliului de Strategie al Fotbalului Profesionist de a consolida sistemul de licenţiere pentru participarea în competiţiile domestice", se arată în scrisoarea UEFA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net