LPF are sabia deasupra capului. 10 milioane amendă dacă sezonul viitor nu începe cu 18 echipe! Vezi de unde vine ameninţarea!

Ultima actualizare:

"În situaţia în care nu îşi îndeplinesc angajamentele, operatorii pot fi sancţionaţi cu amendă de pînă la 10% din cifra de afaceri. Angajamentele asumate de LPF se referă la meciurile disputate în cadrul competiţiei Liga I, într-o structură de 18 echipe, pentru ediţiile competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, împărţite în 9 pachete distincte. Consiliul Concurenţei trebuie să realizeze o analiză mai amplă pentru a vedea dacă modificarea structurii de la 18 la 16 echipe ar conduce la modificarea angajamentelor.

Vînzarea în comun a drepturilor de difuzare poate afecta concurenţa intre societăţile interesate de transmiterea competiţiilor fotbalistice deoarece li se limitează accesul la astfel de drepturi. De asemenea, opţiunile telespectatorului de a viziona meciurile de fotbal sînt limitate. Investigaţia a fost finalizată prin acceptarea de angajamente asumate de Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal", au declarat reprezentanţii Consiliului Concurenţei pentru Ziare.com.

"Problema este reală. S-a semnat un angajament, iar monitorizarea s-a concretizat prin mai multe rapoarte care au fost pozitive. O schimbare ar duce la noi angajamente, însă ne putem aştepta şi la o amendă. Cifra de afaceri cumulată, incluzînd aici cluburile din Liga 1, este de aproximativ 100 de milioane de euro. Deci amenda ar fi cam de 10 milioane de euro. În cifra de afaceri cumulată sînt incluse drepturile de televizare, bugetele cluburilor din Liga 1 şi sumele obţinute de acestea din publicitate. Problema ar fi că, prin încălcarea angajamentelor, s-ar putea să primim mai multe amenzi", a mentionat avocatul LPF, Cătălin Ciubotă.

image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net