Portari din tată în fiu

Ultima actualizare:

    FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Vă era dor de Schmeichel, portarul de legendă conscrat în tricoul lui Manchester United? Retras din activitate, „Marele danez” retrăieşte acum gloria de odinioară cu ajutorul fiului său, Kasper Schmeichel, ajuns titular în naţionala Danemarcei.

Miercuri seară, pe „Wembley", Anglia a bătut la limită Danemarca (1-0) într-o partidă de verificare, însă scorul putea fi unul fluviu în favoarea britanicilor. Nordicii au scăpat ieftin şi trebuie să-i mulţumească în primul rând celui care s-a aflat între buturi.

La 27 de ani, Kasper Schmeichel a făcut meciul vieţii, sărind din bară în bară pentru a stopa atacurile Angliei. Da, aţi citit bine, este vorba de Schmeichel, dar nu de Peter Schmeichel (50 de ani), goalkeeperul cu care Manchester United câştiga în 1999 Liga Campionilor. Oarecum trecut în uitare, numele Schmeichel e readus în actualitate de Kasper, care promite să calce pe urmele celebrului său tată.

Ca imagine exterioară, Kasper e leit Peter: ambii sunt blonzi cu ochi albaştri şi au acelaşi stil de a apăra, la sacrificiu, cu mâinile ridicate, aparent haotic.

Peter Schmeichel, legendarul portar al  celor de la Manchester, şi fiul său, Kasper, au aceleaşi mişcări în poartă

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Cârcotaşii ar spune că micul Schmeichel a explodat cam târziu, la 27 de ani. Privind pe CV-ul marelui Schmeichel, remarcăm că Peter s-a transferat de la Brondby la Manchester United abia la 28 de ani, după care a urmat un deceniu fabulos, inclusiv cu două titluri de cel mai valoros portar al lumii.

Să fie acesta şi destinul lui Kasper, actualmente legitimat la echipa de ligă secundă engleză Leicester City? În vară, Schmeichel junior devine liber de contract, iar evoluţia sa de pe „Wembley" le-a făcut deja cu ochiul marilor cluburi europene.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Al treilea portar al naţionalei Spaniei (după Casillas şi Valdes) are o poveste similară cu cea a lui Kasper Schmeichel. Astfel, Pepe Reina s-a făcut portar de fotbal văzându-l la lucru pe tatăl său, Miguel Reina, fost internaţional spaniol la începutul anilor '70.  Acum în vârstă de 68 de ani, Reina senior a jucat chiar o finală de Cupa Campionilor cu Atletico, pierdută în faţa lui Bayern. În prezent la Napoli, Pepe Reina şi-a răzbunat tatăl, reuşind să ridice deasupra capului un trofeu european.

Peter Schmeichel,  legendarul portar al  celor  de la Manchester, şi fiul său,  Kasper, au aceleaşi  mişcări în poartă
Peter Schmeichel, legendarul portar al celor de la Manchester, şi fiul său, Kasper, au aceleaşi mişcări în poartă

În România, dacă vorbim de portari din tată-n fiu, primul nume la care ne ducem e Silviu Lung. Fostul internaţional cu 77 de selecţii sub tricolor în 1979-1993 are doi băieţi, amândoi fiind direcţionaţi către meseria de portar. Fiul cel mare, Tibi Lung (35 ani), şi-a început promiţător cariera, a ajuns chiar la Steaua, dar s-a stins ulterior. Aşteptări mari sunt şi de la mezinul Silviu Lung jr (24 de ani), actualul portar al Astrei aflându-se în atenţia naţionalei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net