Fiasco total pentru românii din Liga Europa. Doar "bulgarul" Moţi a dat lovitura, la Roma, chiar în faţa lui Radu Ştefan

Ultima actualizare:

Mai întâi, Alexandru Vlad şi Vlad Chiricheş n-au făcut parte din echipele lui Dnipro Dnipropetrovsk, respectiv Tottenham, în victoria surprinzătoare, cu 1-0, a ucrainenilor.

Apoi, Alexandru Bourceanu, fostul căpitan al Stelei, a fost titular la Trabzonspor în deplasarea de la Juventus Torino, dar n-a rupt gura târgului. Turcii au pierdut cu 2-0, scor foarte greu de remontat, iar mijlocaşul român a fost înlocuit în minutul 67.

PAOK-ul lui Costin Lazăr a pierdut şi el meciul de la Salonic, cu Benfica, scor 0-1, şi s-a îndepărtat de optimi. Lazăr a fost însă titular, a jucat foarte bine, având şi o mare ocazie de gol după ce a driblat patru adversari şi a şutat la o palmă de bară. A văzut un cartonaş galben în minutul 27 şi a fost schimbat în minutul 82, când i-a lăsat locul atacantului Salpingidis pentru un iureş de final care n-a adus însă egalarea.

Surprinzător, nici Şahtiorul lui Mircea Lucescu n-a câştigat partida de la Viktoria Plzen, echipă antrenată de fostul tehnician al lui Poli Timişpoara, Duşan Uhrin junior. A obţinut doar un 1-1, dătător de speranţe însă pentru returul din Ucraina. "Important e că am reuşit să egalăm. Sînt nemulţumit pentru că am ratat foarte multe contraatacuri, am ratat chiar pasa decisivă. Nu ştiu cum să-mi explic, dar e adevărat că şi terenul nu a fost în condiţii bune. Avem o săptămînă la dispoziţie, ştim ce potenţial avem şi ştim ce potenţial au ei. S-a văzut diferenţa în joc destul de clar. Acest rezultat ne dă un avantaj acasă, evident vom avea un teren mult mai bun. E foarte important pentru noi să mergem mai departe în această competiţie. Consider că am părăsit Liga pe nedrept. A fost acea repriză de la Leverkusen, în rest ne-am dominat toţi adversarii. Aţi văzut ce-a făcut Leverkusen... Am fi meritat noi să ne calificăm, era nivelul nostru. Acum nivelul nu mai este chiar atît de apropiat. Le stătea mai bine lor în Europa League", a spus Lucescu la Dolce Sport, după meci.

Cel mai atractiv meci din punct de vedere al implicării românilor a fost Lazio Roma - Ludogoretz Razgrad. Radu Ştefan, la italieni, şi Cosmin Moţi, la bulgari, ambii foşti dinamovişti, ambii integralişti, s-au bătut pentru a-şi lua o opţiune importantă de calificare. A câştigat Moţi, sco 1-0, într-un meci incendiar, cu câte un penalty şi o eliminare de fiecare parte. După bomba de pe Olimpico, Ludogoretz are acum o şansă mare de calificare în turul următor.

Iată toate rezultatele:

Anji - Genk 0-0Dnipro - Tottenham 1-0PAOK - Benfica 0-1Dinamo Kiev - Valencia 0-2Slovan Liberec - AZ Alkmaar 0-1Esbjerg - Fiorentina 1-3Chornomorets Odessa - Ol. Lyon 0-0Juventus - Trabzonspor 2-0Lazio - Ludogoretz Razgrad 0-1Betis Sevilla - Rubin Kazan 1-1FC Porto - Eintracht Frankfurt 2-2Maccabi Tel Aviv - Basel 0-0Swansea - Napoli 0-0Viktoria Plzen - Şahtior Doneţk 1-1Ajax - Salzburg 0-3NK Maribor - Sevilla 2-2

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net