7 lucruri inedite despre noul antrenor al Stelei

Ultima actualizare:

    Costel Gâlcă încă nu ştie ce jucători va antrena  la Steaua, majoritatea,  inclusiv Tănase, având  oferte din străinătate (FOTOGRAFII: Mediafaxf)
Costel Gâlcă încă nu ştie ce jucători va antrena la Steaua, majoritatea, inclusiv Tănase, având oferte din străinătate (FOTOGRAFII: Mediafaxf)

Gâlcă (42 de ani) a fost ieri la penitenciarul Poarta Albă şi a negociat direct cu Gigi Becali. După mai mult de două ore de discuţii, cei doi au ajuns la o înţelegere şi fostul selecţioner al echipei naţionale U 17 va începe de acum munca în Ghencea. "Click!" a realizat un portret nefardat al antrenorului.

Are tripleţi. Spre deosebire de Reghecampf, Gâlcă e un personaj discret, care nu postează des pe reţele de socializare şi nici nu e un adept al petrecerilor cu lăutari. E singurul din fotbalul românesc care are tripleţi, un băiat Andrei şi două fete, Bianca şi Ruxandra. Copiii au aproape 14 ani şi doar puştiul cochetează cu fotbalul.

A trăit în Spania. Cariera sa se leagă de Spania, acolo unde a jucat, a antrenat şi a obţinut trofee. A petrecut pe tărâm iberic peste zece ani şi tocmai de aceea copiii săi au cetăţenie dublă, română şi spaniolă. Pe lângă cele două limbi, ei stăpânesc şi engleza, iar în România s-au adaptat repede, mai ales că vacanţele de vară le petreceau aici.

La un pas să ajungă în locul lui Guardiola. Gâlcă deţine licenţa PRO, adică poate conduce ca principal o echipă din Liga I, şi a urmat cursuri de perfecţionare la Barcelona şi la Liverpool. A fost pe lista mai multor cluburi şi acum câţiva ani a fost luat în discuţie să ajungă la catalani atunci când Guardiola a vrut să plece.

Costel Gâlcă încă nu ştie ce jucători va antrena  la Steaua, majoritatea,  inclusiv Tănase, având  oferte din străinătate (FOTOGRAFII: Mediafaxf)
Costel Gâlcă încă nu ştie ce jucători va antrena la Steaua, majoritatea, inclusiv Tănase, având oferte din străinătate (FOTOGRAFII: Mediafaxf)

S-a retras de la naţională, dar a revenit. În 2001 a renunţat la echipa naţională, când Bölöni pregătea echipa, deşi avea doar 29 de ani după care s-a întors şi a mai jucat două meciuri în 2005, cu Piţurcă pe bancă. S-a speculat atunci că decizia sa a venit după ce nu ar fi fost lăsat de Boloni să participe la botezul copiilor. În total, a participat la patru turnee finale, CM 1994 (a jucat toate minutele în toate meciurile noastre) şi 1998 şi EURO 1996 şi 2000.

Steaua "l-a furat" de la Dinamo. Mijlocaşul a avut cifre impresionante la Steaua, acolo unde a jucat în perioada 1991-1996 şi a câştigat titluri şi Cupe, dar ar fi trebuit să ajungă la Dinamo şi nu în Ghencea. Cei din "Ştefan cel Mare" îl urmăriseră la FC Argeş, s-au înţeles cu oficialii piteşteni, însă a intervenit Ţiţi Dumitriu, care-l ştia de la tineretul naţionalei, şi l-a "deturnat" la roş-albaştrii.

Face mult sport. La 1,75 metri, tehnicianul îşi menţine greutatea pe care o avea şi ca jucător, în jur de 74 de kilograme. Secretul: exerciţii de fitness şi alergare aproape zilnic. Mai mult, freza "periuţă" pe care o purta atunci când juca o adoptă şi acum.

Obiectiv, Liga Campionilor. Are ca obiectiv la Steaua cucerirea unui nou titlu, iar pe termen scurt calificarea în Liga Campionilor. "Nu a fost greu să negociez cu Gigi Becali, am avut o discuţie directă. E important pentru mine să ajung la echipa unde am jucat şi am avut succes. Obiectivul este să ajungem în grupele Ligii Campionilor şi să câştigăm titlul", a spus Gâlcă.

- S-a născut la 8 martie 1972, la Bucureşti- A jucat pe postul de mijlocaş defensiv şi a evoluat la FC Argeş (1989-1991), Steaua (1991-1996), Mallorca (1996-1997), Espanyol (1997-2001), Villarreal (2001-2003), Zaragoza (2003 - împrumut), Almeria (2003-2006), G. Taragona (2006-2007)- La echipa naţională a bifat 68 de meciuri şi a înscris patru goluri- Palmares: patru titluri cu Steaua (92-93, 93-94, 94-95, 95-96), Cupa României cu Steaua (1996), două Supercupe ale României (1993, 1994), Cupa Spaniei cu Espanyol (2000)- Două participări cu Steaua în grupele Ligii Campionilor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net