13 secrete ale noii vedete a Stelei

Ultima actualizare:

    Claudiu Keşeru
Claudiu Keşeru

Claudiu Keşeru este noua senzaţie a Stelei. Curtat de bucureşteni încă din vară, el a semnat abia acum cu campioana, devenind, imediat lider la un capitol: la cel al salariilor. El a semnat pe doi ani şi jumătate, urmând să primească în jur de 250.000 de euro. Click! vă prezintă câteva aspecte inedite ale vieţii şi carierei celui de care se leagă toate speranţele fanilor Stelei pentru cucerirea unui nou titlu.

Era cuminte de mic. Când era junior, era printre puţinii din lotul celor de la FC Bihor care nu „scăpa" în baruri în momentele libere. Provenind dintr-o familie modestă, în care a învăţat valoarea banului, Keşeru ştia că el este speranţa rudelor sale la un trai mai bun. La 17 ani a fost transferat de FC Nantes. Atunci, francezii l-au comparat cu celebrul jucător bulgar Hristo Stoicikov.

A debutat în Liga 1 la 16 ani. Debutul în prima ligă s-a produs în 23 august 2003, la un meci FC Bihor - Petrolul. Avea doar 16 ani, iar cel care a mizat pe el a fost antrenorul Ionuţ Popa. A fost foarte aproape să debuteze cu gol, dar şutul său de la aproximativ 30 m s-a dus în bara transversală! Este apropiat de Viorel Moldovan. În primii săi ani la Nantes, Keşeru a fost coechipier cu Viorel Moldovan. Cei doi au rămas foarte apropiaţi. De altfel, după cum a recunoscut, s-a sfătuit cu actualul antrenor al Rapidului înainte să aleagă Steaua. Chiar dacă rapidistul i-a recomandat să refuze, Keşeru a vrut să revină în Liga 1.

Respins la prima selecţie. Originar din Oradea, Keşeru a avut de mic fotbalul în sânge. La doi ani bătea mingea la perete sub îndrumarea tatălui, fost mijlocaş la Înfrăţirea Oradea. Acesta spera ca fiul său să ajungă un mare fotbalist şi să joace măcar o dată în naţională. Cu toate acestea, Claudiu nu a trecut de prima selecţie din viaţa sa, fiind considerat supraponderal!

Numele lui înseamnă „Amar" în maghiară. Chiar dacă nu ştie decât câteva cuvinte în limba maghiară, Claudiu Keşeru are un nume de familie care înseamnă ceva în această limbă. „Amar" e traducerea numelui de familie al noului stelist.

Şi-a pierdut conştienţa pe teren. La 30 octombrie 2013, Claudiu Keşeru a trecut printr-o mare cumpănă. În timpul meciului Bastia - Ajaccio (scor 1-0), la un duel aerian, el s-a lovit la cap şi şi-a pierdut conştienţa pentru câteva momente. Schimbat la pauză, el a fost dus imediat la spital, unde s-a constatat că avea pierderi de memorie. Totul a revenit la normal după 24 de ore.

Nu-i place Bucureştiul. Într-un interviu acordat revistei So Foot, în decembrie 2011, Keşeru a recunoscut că nu îi place Capitala: „Nu îmi place deloc Bucureştiul. Mentalitatea oamenilor nu se potriveşte cu aceea din oraşul în care m-am născut, Oradea. La Bucureşti, ca să ai valoare trebuie să «lucrezi» pe cineva", spunea el.

Îi place bucătăria franceză. În acelaşi interviu, el spunea: „îmi place mâncarea românească, dar am o slăbiciune pentru bucătăria franceză. Aceasta corespunde mai mult exigenţelor de nivel înalt, pentru că este mai echilibrată şi variată", a spus el.

E îndrăgostit de Oradea. „Nicăieri nu e mai bine ca acasă" ar putea fi motto-ul lui. „Merg la Oradea de câte ori am ocazia. Nu se compară cu nici o locaţie exotică din lume. Poţi să-mi oferi un bilet de avion spre Insulele Mauritius, New York sau Roma, şi unul spre Oradea, că îl aleg pe cel care mă aduce acasă", declara el.

Fotbalul îi ocupă toată viaţa. Când nu e pe teren la antrenament sau meciuri, Claudiu iese cu prietenii şi joacă tenis de picior sau... fotbal. Îi mai place handbalul şi tenisul, preferatul lui fiind Federer.

Era poreclit „Cezar". Când era mic, i se spunea „Cleuţu". La FC Bihor, a primit altă poreclă: „Cezar". „Pentru că am capul mare şi creţ, ei spuneau că arăt de parcă aş avea «cunună» de lauri în cap".

E fan Şevchenko. Fotbalistul preferat al lui Keşeru nu este român, ci ucrainean. Numele lui: Andrei Şevchenko.

Îl venerează pe Ştefan cel Mare. Într-un interviu acordat în 2010, pentru un site francez, Keşeru a recunoscut că îl venerează pe Ştefan cel Mare. „Ne-a păstrat teritoriile după lupte cu turcii şi cu alţii care voiau să ne invadeze", a declarat el atunci.

Keşeru a făcut cunoştinţă cu colegii la vizita medicală de joi (Fotografii: Răzvan Păsărică)

simeon stalpnicul png

La primul antrenament efectuat cu Steaua s-a simţit perfect, fiind integrat imediat de ceilalţi jucători

simeon stalpnicul png

Atacantul va purta la Steaua tricoul cu numărul 28

simeon stalpnicul png

Şi-a cunoscut soţia în urmă cu 12 ani

S-a căsătorit în 2012 cu Laura. La 29 mai 2012, el s-a însurat la Oradea, oraşul său natal, cu Laura Pop, femeia cu care avea o relaţie de mai bine de 10 ani. Aproape 180 de invitaţi au fost atunci la ceremonie, printre ei şi jucători de la Angers, dar şi de la Nantes, fosta sa echipă. Pentru a-şi recupera mireasa, el a trebuit să facă duble pe picior cu mingea de fotbal.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Claudiu Keşeru

Data naşterii: 2 decembrie 1986Locul naşterii: OradeaÎnălţime: 1,78 mPost: atacantEchipe la care a jucat:2002 - 2003: FC Bihor, 15 partide, 3 goluri2003 - 2004: Nantes B, 11 partide, 8 goluri2004 - 2010: Nantes, 81 partide, 11 goluri2008 - 2009: Libourne, 17 partide, 11 goluri2009 - 2010: Tours, 12 partide, 7 goluri2010 - 2011: Angers, 14 partide, 4 goluri2011 - 2013: Angers, 100 partide, 33 goluri2013 - 2014: Bastia, 16 partide, 1 gol

image
image
image
image
image
image
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net