Chiricheş şi-a spart nasul şi ratează Grecia

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Tricolorii vor aborda partidele cruciale cu Grecia (15 şi 19 noiembrie) fără cel mai important om din defensivă. Din cauza unei fracturi na­zale suferite ieri în cam­pionatul Angliei, Chi­richeş a fost înlocuit în lotul naţionalei de dinamovistul Dragoş Grigore.

Selecţionerul îşi dorea un sfârşit de săptămână liniştit în ceea ce priveşte starea de sănătate a stranierilor convocaţi în vederea meciurilor cu Grecia care bat la uşă. Din păcate Piţi nu a scăpat de belele, vestea rea picând ieri chiar de la cel care urma să poarte banderola de căpitan contra elenilor, Vlad Chiricheş. Din nou titular la Tottenham, fostul stelist nu a jucat decât prima repriză a întâlnirii cu Newcastle (0-1).

În minutul 45, Chiricheş a urcat în careul advers la un corner, a încercat să lovească mingea cu capul, alegându-se însă cu o lovitură în nas din partea unui adversar. Instantaneu, faţa i s-a umplut de sânge, iar medicii lui Tottenham au intrat în alertă încercând să-i oprească hemoragia.

Cum repriza era pe final, Chiricheş a ajuns direct la vestiare, unde cei de la Spurs au făcut tot posibilul ca românul să poată intra pe teren în partea secundă. Accidentarea suferită de stoperul naţionalei s-a dovedit însă destul de serioasă, antrenorul lui Tottenham fiind nevoit să-l înlocuiască pe Chiricheş cu francezul Kagoul.

simeon stalpnicul png

După meci, Chiricheş a fost transportat la un spital din Londra, unde i s-au făcut primele investigaţii. Până la urmă, diagnosticul de fractură nazală (cel puţin două săptămâni de pauză) i-a retezat lui Chiricheş orice speranţă de a juca în partidele cu Grecia de vinerea şi marţea viitoare.

Rămâne de văzut ce soluţii va găsi Victor Piţurcă, pentru ca absenţa lui Chiricheş să nu afecteze şansele României de a juca la Cupa Mondială.

Ca o primă măsură, Piţi l-a chemat la lot pe diamovistul Dragoş Grigore.

simeon stalpnicul png

Înainte de meciurile cu Grecia, cel mai în formă jucător român pare să fie Bogdan Stancu, unul dintre fotbaliştii preferaţi ai selecţionerului Piţurcă. „Motanul" s-a numărat printre marcatorii formaţiei turce Genclerbirligi pentru a treia etapă la rând. Ieri, Stancu a punctat în victoria obţinută de echipa sa pe teren propriu cu Trabzonspor (3-2), Genclerbirligi revenind spectaculos de la 0-2.

simeon stalpnicul png

Piţi a renunţat şi la Gigel Bucur

Pe lângă înlocuirea lui Chiricheş cu Dragoş Grigore, Piţi a mai operat o modificare în lotul convocat iniţial, cu care vor fi abordate cele două jocuri cu Grecia. Surprinzător, fără nici un motiv, selecţionerul a anunţat că nu va mai conta nici pe Gigel Bucur, deşi mijlocaşul lui Kuban Krasnodar era considerat printre cei mai în formă jucători convocaţi.

simeon stalpnicul png

Accidentarea lui Chiricheş nu e singura grijă a lui Victor Piţurcă în vederea confruntărilor cu grecii. Selecţionerul e afectat şi de faptul că mijlocaşul Gabi Torje a bifat încă o etapă fără să joace deloc la Espanyol. După ce cu o etapă înainte fusese titular contra Barcelonei, internaţionalul român n-a prins nici măcar banca de rezerve în meciul pierdut ieri de Espanyol acasă cu FC Sevilla (1-3). La oaspeţi, Rusescu n-a fost nici el folosit, însă fostul stelist s-a aflat printre rezervele andaluzilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net