Secretele omului care vrea să îngenuncheze Steaua

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Steliştii se pregătesc de o deplasare grea marţi, la Tbilisi, acolo unde îi aşteaptă un antrenor care ştie bine fotbalul românesc.

Cehul Duşan Uhrin jr, fost tehnician la Timişoara şi CFR Cluj, acum la campionii din Georgia, nu concepe să nu treacă de români în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Duşan Uhrin jr. cunoaşte bine fotbalul din România. A antrenat aici Timişoara şi CFR Cluj şi a fost la un pas de o revenire în Liga I, însă lucrurile nu s-au concretizat şi a ajuns la Dinamo. Tbilisi, nu Bucureşti. Din Georgia, Uhrin jr. nu a ratat niciun din camponatul românesc şi spune că în mod sigur la un moment dat se va întoarce să antreneze aici. Până atunci, Click! vă prezintă detalii inedite din viaţa şi cariera omului care vrea să elimine campioana din cupele europene.

Stelistul Latovlevici i-a fost elev lui Uhrin când evolua la Timişoara

simeon stalpnicul png

Nu trăieşte din fotbal, deşi este bine plătit în Georgia. Uhrin jr. şi tatăl său au în Cehia, la graniţa cu Germania, un centru spa, "Hotel Sanatorium Mariot", vestit pentru împachetările cu nămol efectuate după o tehnică proprie a medicilor angajaţi acolo.

Are patru copii din două căsnicii. Divorţat, tehnicianul a rămas din prima căsnicie cu doi copii. S-a căsătorit din nou când era antrenor la Timişoara, cu Marketa, femeia cu care are o relaţie de peste ani şi împreună cu care are un copil, al treilea urmaş al cehului. " A doua mea soţie mai are un copil provenind dintr-un alt mariaj", a explicat Uhrin jr.

Urmăreşte toate meciurile din Liga I. Uhrin jr. a rămas în strânsă legătură cu fotbalul românesc. "Nu ratez nici un meci din Liga I. Chiar dacă nu am cum să le văd pe toate live, le înregistrez şi le urmăresc atunci când am timp. De aceea, în acest moment ştiu tot ce am nevoie despre Steaua", ne-a spus cehul.

Bourceanu, cel mai periculos adversar. În perioada în care active la Timişoara, Duşan i-a pregătit pe trei dintre actualii stelişti. "Pe Bourceanu, Latovlevici şi Nikolici îi cunosc foarte, foarte bine. Ştiu cam tot ce presupune jocul fiecăruia. Bourceanu este, după părerea mea, jucătorul-cheie al Stelei", a mărturisit Uhrin jr.

Are un buget de 10 milioane de euro. Fotbalul din Georgia a crescut calitativ foarte mult în ultimii ani. S-au investit sume consistente, astfel că în prima liga au ajuns jucătorii cu nume şi CV-uri importante. La Dinamo Tbilisi joacă acum spaniolul Xisco, fost la Valencia şi Betis, dar şi Ustariz, un fundaş care a fost la Bilbao. Bugetul georgienilor variază de la an la an, dar se poate ajunge şi la 10 milioane de euro.

Dinamo, în primele cinci din Liga I. Crede că echipa sa este peste niveul mediu al campionatului românesc. "Ne-am clasa lejer în primele cinci", ne-a mărturisit antrenorul ceh, care susţine că jocul echipei sale nu se bazează exclusiv pe forţă, ca majoritatea formaţiilor georgiene.

S-a contrat cu Meme

Partida e şi o reîntâlnire între Mihai Stoica şi Uhrin jr. Între cei doi există un conflict vechi de patru ani, de pe vremea când Meme era conducător la Urziceni, iar Duşan, la Timişoara. „Ori Uhrin a avut o zi proastă, ori e o tentativă infantilă de a influenţa arbitrajul meciului. Eu limba lui Rumburak n-o cunosc. Sper ca nici arbitrul să nu simpatizeze cu ţara lui Rumburak", spunea conducătorul Unirii, înaintea unui meci direct, făcând referire la celebrul vrăjitor ceh din serialul TV, Arabela.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
Simona Halep ronald garros 2022 jpg
concurs slam dunk streetball jpg
mitrita craiova jpg
sorana cirstea la roma jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net