Cadu pleacă de la CFR Cluj!

Ultima actualizare:

    Ricardo Cadu a jucat  ultimul mare derby  din Liga I marţi seară,  contra celor de la Dinamo
Ricardo Cadu a jucat ultimul mare derby din Liga I marţi seară, contra celor de la Dinamo

După 8 ani în România, căpitanul din Gruia a decis să revină în Portugalia, urmând să semneze un contract din vară cu Pacos Ferreira.

8 ani la CFR Cluj, 8 trofee cucerite, 3 prezente în grupele Ligii Campionilor. Acesta este bilanţul lui Ricardo Cadu, căpitanul din Gruia, de când a venit în România. Marţi, la meciul cu Dinamo, a bifat al 200-lea meci în Liga I şi, totodată, ultimul său derby. Asta pentru că va pleca din vară la echipa care l-a propulsat în fotbalul mare, Pacos Ferreira, formaţie care acum se luptă să nu retrogradeze.

Numele lui Ricardo Cadu se leagă de performanţele din ultimul deceniu din istoria CFR-ului. Ardelenii l-au adus pe fundaş în 2006, într-un moment în care în Gruia Arpad Paszkany dorea construcţia unei echipe care să se poată bate cu „greii" din Bucureşti. Fotbalistul ajuns acum la 32 de ani s-a impus rapid ca lider al vestiarului, în „cârca" lui punându-se de multe ori şi schimbările antrenorilor care, se spune, nu erau agreaţi de lusitan. Acum, după 8 ani petrecuţi la Cluj, şi două sezoane deloc reuşite de „vişinii", căpitanul a decis că este cazul să părăsească vasul! Derby-ul de marţi, cu Dinamo, câştigat de clujeni cu 3-0 în Şoseaua Ştefan cel Mare, a fost ultimul mare meci al jucătorului în prima ligă din România. În plus, acesta  a bifat partida cu numărul 200 în tricoul CFR-ului, record în istoria recentă a clubului pentru care a înscris 28 de goluri, devenind în acest an şi lider într-un clasament al marcatorilor.

Deşi mai are contract până în 2015 cu echipa din Gruia, fundaşul va renunţa de la vară. Situaţia financiară a formaţiei - jucătorii neplătiţi din noiembrie 2013 - l-a determinat pe Cadu să-şi grăbească plecarea. Şi-a găsit echipă chiar în ţara natală, Portugalia. S-a înţeles deja cu Pacos Ferreira, club la care a mai evoluat doi ani, între 2002-2004. Acum, lusitanii nu stau deloc bine în clasament, fiind pe ultima poziţie, la egalitate de puncte cu echipa care dă baraj să rămână în prima ligă şi cu un punct mai puţin faţă de prima salvată.

A cucerit opt trofee

Cu Ricardo Cadu din postura de căpitan, CFR-ul a câştigat nu mai puţin de opt trofee: 3 tiluri de campion ( 2007-2008, 2009-2010, 2011-2012), 3 Cupe ale României (2007-2008, 2008-2009, 2009-2010) şi 2 Supercupe (2009, 2010), reuşind şi trei participări în grupele celei mai tari competiţii de pe continent, Liga Campionilor. „Am ajuns la o vârstă la care nu mai vreau să am parte de momente ca cele din ultimul sezon. Cel mai bine pentru mine este să plec", le-ar fi transmis fundaşul şefilor din Gruia.

cadu
cadu

Nu-şi vinde casa de la Cluj

Portughezul s-a simţit ca acasă la Cluj. În cei opt ani petrecuţi în România, fotbalistul a ajuns să îndrăgească atât de mult Ardealul încât şi-a cumpărat o casă şi şi-a depus actele pentru obţinerea cetăţeniei. Chiar dacă va pleca la vară, Cadu nu-şi va vinde vila din Cluj, pentru că intenţionează să revină în România, în vacanţă. Până să-şi facă astfel de planuri, căpitanul CFR-ului se va relaxa la finalul lunii în Ibiza, alături de un grup de prieteni.

cadu
cadu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net