Albert Streit, cu Porsche în liga a 4-a

Ultima actualizare:
Albert Streit (Fotografii: Reuters)
Albert Streit (Fotografii: Reuters)

Născut la Bucureşti, mijlocaşul Albert Streit (33 de ani) continuă să fie un personaj aparte în fotbalul german, în ciuda faptului că între timp a ajuns să joace în divizia a patra.

În urmă cu şapte-opt ani, Albert Streit făcea furori în Bundesliga, era propus de presă în naţionala Germaniei şi intrase în vizorul selecţionerului Victor Piţurcă pentru o naturalizare.

Fire nonconformistă, Streit n-a stat departe de scandaluri, reuşind „performanţa" de a da cu piciorul unei cariere la cel mai înalt nivel. Trecut pe la echipe mari, precum Frankfurt, Wolfsburg, FC Köln, Schalke şi Hamburg, bucureşteanul Albert a călcat deseori pe bec, intrând în conflicte deschise ori cu antrenorii ori cu coechipierii (la Hamburg, s-a bătut la antrenament cu actualul internaţional german Jerome Boateng, iar la Schalke s-a certat rău cu tehnicianul Felix Magath).


    Albert Streit (Fotografii: Reuters)
Albert Streit (Fotografii: Reuters)

La începutul lui 2014, Streit a apărut încă o dată în prim-plan. După ce a schimbat echipa, trecând de la Victoria Köln la concitadina Fortuna (ambele în liga a patra), mijlocaşul de 33 de ani s-a prezentat la reunire într-o maşină luxoasă, marca Porsche, care i-a lăsat mască pe noii săi colegi. Întrebat dacă acest gest este sau nu unul provocator, Streit a răspuns: "Eu nu mai joc fotbal pentru bani, ci din plăcere. Nu mă interesează ce spun alţii. Dacă veneam cu o bicicletă sau cu o maşină mică, s-ar fi spus că sunt falit".

La primul meci oficial pentru Fortuna Köln, disputat în urmă cu o săptămână, Albert Streit a marcat de două ori, contribuind decisiv la victoria cu 3-1 a echipei sale, în deplasare, cu Alemannia Aachen.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net