Ziua decisivă în Liga 1

Ultima actualizare:

    Concordia Chiajna şi  Poli Timişoara se vor  duela de la distanţăFoto: sportpictures.eu
Concordia Chiajna şi Poli Timişoara se vor duela de la distanţăFoto: sportpictures.eu

Ultima etapă a play-out-ului va clarifica situaţia în subsolul clasamentului. ASA e deja retrogradată şi se va cunoaşte şi formaţia care i se va alătura în al doilea eşalon. De asemenea, se va „dezvălui” echipa care va juca în barajul de menţinere în prima divizie, plus cea care se va salva.

Trei echipe se luptă pentru locul cinci din ierarhie, cel care înseamnă de fapt „biletul” pentru încă un sezon în Liga I. Ele sunt Pandurii, Poli Timişoara şi Chiajna, toate urmând să evolueze în deplasare de la ora 21.00.

  • FC Botoşani - Pandurii. Gorjenii au 27 de puncte, cu unul mai mult faţă de trupa de pe Bega şi ilfoveni, şi au avantajul că nu depind de rezultatele rivalelor dacă înving. În caz contrar, dacă înregistrează o remiză sau un eşec, vor trebui să aştepte celelalte scoruri. Sunt favoriţi în faţa botoşănenilor, mai ales că aceştia nu au nicio miză, fiind deja salvaţi.
  • Gaz Metan Mediaş - Poli Timişoara. Acum, elevii lui Ionuţ Popa sunt pe poziţia a şasea, 26 de puncte, la egalitate cu Chiajna, dar cu un golaveraj mai bun, adică pe locul ce duce la baraj. Vor avea o întâlnire dificilă la Mediaş, Gaz Metan putând cu o victorie să urce în fruntea clasamentului din play-out. Timişorenii trebuie şi ei să câştige, dar au nevoie şi ca Pandurii să obţină cel mult un punct la Botoşani. De asemenea, bănăţenii au avantajul că la egalitate de puncte cu gorjenii, dar şi cu cei de la Chiajna, ei au câştig de cauză pentru că nu au beneficiat de rotunjirea în plus, aşa cum a fost cazul adversarelor.
  • FC Voluntari - Chiajna. Meciul se joacă la Piteşti, iar Chiajna pare candidata principală pentru a retrograda, mai ales că cei de la Voluntari nu au mai pierdut de patru jocuri, în toate competiţiile. Elevii lui Dan Alexa stau cel mai slab în clasament şi nici criteriul rezultatelor directe nu-i ajută. Au nevoie să învingă, dar şi ca Pandurii şi Poli Timişoara să nu se impună. “Pornim cu şansa a treia. Timişoara şi Pandurii scapă dacă-şi câştigă meciurile. Nu merităm să retrogradăm”, a spus Alexa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Talpan FOTO sportpictures.eu
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net