Zicu a marcat în Liga I după 1.387 de zile

Ultima actualizare:

    Ianis Zicu a jucat  10 meciuri pentru  Târgu Mureș  în acest sezon
Ianis Zicu a jucat 10 meciuri pentru Târgu Mureș în acest sezon

Ianis Zicu a fost cazul clasic din fotbalul românesc, născut promisiune şi „mort” speranţă. Jucătorul cu un talent extraordinar, capabil de lucruri măreţe, nu s-a valorificat nici pe departe la maximum, iar acum, la Târgu Mureş, încearcă să iasă din scenă decent.

Supraponderal, aşa cum a fost de multe ori în cariera lui, Zicu joacă bine dacă nu e nicio cameră pe el. La Petrolul n-a putut să facă faţă anul trecut şi a fugit de presiune în Ardeal. În acest sezon are 10 meciuri bifate pentru ASA, adică jumătate din câte putea, şi în niciunul dintre ele n-a făcut diferenţa. Luni, împotriva Ceahlăului, una dintre cele mai slabe echipe din campionat, Zicu a fost titular şi a spart gheaţa. A dus scorul la 2-0 printr-un şut din interiorul careului, în minutul 29, după ce mingea a muşcat bara. Gol frumos şi descătuşare după 1387 de zile de secetă în Liga I românească. E drept, multe dintre aceste zile au fost petrecute peste hotare, la Sofia, în Bulgaria, şi la Gangwon şi Pohang Steelers, în Coreea de Sud, unde a mai marcat sporadic. Privind înapoi, ultimul gol înscris de Zicu în campionatul nostru datează de pe 15 mai 2011, dintr-un Oţelul – Poli Timişoara, 3-1, în penultima etapă a sezonului în care bănăţenii au ieşit vicecampioni. Întâmplător sau nu, a fost şi cea mai prolifică stagiune din cariera fotbalistului creat de Dinamo, cu 18 goluri marcate şi titlul de golgheter câştigat atunci în faţa lui Eric, Wesley, Bogdan Stancu şi Claudiu Niculescu.

Târgu Mureş se apropie de Steaua

Golul lui Zicu, alături de cele ale lui Bumba şi N’Doye, au adus al 36 punct în clasament pentru ASA, care nu doar că îşi consolidează locul trei, dar se apropie de Petrolul şi Steaua. Faţă de prahoveni a scurtat distanţa la trei lungimi, iar faţă de campioană, la doar opt. Pentru târg-mureşenii lui Liviu Ciubotariu urmează însă un adevărat test, vineri, pe teren propriu, cu Dinamo, după care poate spune dacă este într-adevăr o echipă cu pretenţii de Liga Europa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net