«Zeul» Răzvan a urcat în Olimp

Ultima actualizare:

    Răzvan Lucescu ar  putea scrie istorie  la formaţia greacă Skoda XanthiFoto: AFP
Răzvan Lucescu ar putea scrie istorie la formaţia greacă Skoda XanthiFoto: AFP

Antrenorul român al momentului nu e nici Cosmin Olăroiu, nici Mircea Lucescu, ci fiul acestuia din urmă. Răzvan Lucescu n-a mai pierdut un meci de campionat de trei luni şi e marea revelaţie a sezonului în Grecia.

În vârstă de 47 de ani, fostul selecţioner al naţionalei României traversează una dintre cele mai frumoase perioade din cariera de tehnician. Aflat în a treia stagiune la formaţia greacă Skoda Xanthi, Lucescu junior a dat lovitura în această toamnă.

După 12 runde scurse din prima ligă greacă, echipa românului e pe podium, alături de granzii Olympiacos şi Panathinaikos şi peste grupări de tradiţie precum AEK Atena sau PAOK Salonic. Skoda Xanthi a început campionatul cu două înfrângeri, însă apoi n-a mai cedat nici o partidă, reuşind şase victorii şi patru egaluri.


    Antrenorul român speră să  ducă echipa în cupele europene,  acolo unde Skoda a jucat ultima  dată acum trei aniFoto: Epa
Antrenorul român speră să ducă echipa în cupele europene, acolo unde Skoda a jucat ultima dată acum trei aniFoto: Epa

E o performanţă istorică pentru clubul din nordul Greciei, seria de 10 rezultate pozitive consecutive mai fiind atinsă o singură dată în istorie. Practic, ultimul eşec suferit de Skoda datează de la 17 septembrie, adică în urmă cu trei luni, detaliu care îl propulsează pe Răzvan Lucescu în postura de cel mai în formă antrenor român.

E adevărat, Skoda Xanthi a pierdut un meci în grupele Cupei Greciei în această perioadă (0-1 cu Giannina), înfrângere ştearsă însă de calificarea în faza următoare a competiţiei.

„Pentru noi cel mai important e să mergem în vacanţa de Sărbători şi să ne întoarcem într-o stare proaspătă, la fel de serioşi şi umili”, a declarat Lucescu după ultima victorie, 4-0 în deplasare cu Veria. La greci, fotbalul nu va avea o pauză lungă, campionatul urmând să se reia în primele zile din luna ianuarie.Urcat în Olimp (sălaşul zeilor la greci), Răzvan Lucescu priveşte deja spre o nouă provocare, contractul său cu Skoda Xanthi urmând să se încheie, mai mult ca sigur, în vara care urmează. Balcanici ca şi noi, grecii se entuziasmează repede, iar Răzvan Lucescu se bucură din plin de acest aspect.

Cum presa elenă îl ridică în slăvi, nu-i exclus ca antrenorul român să facă la un moment dat pasul către una dintre marile echipe din Grecia, Olympiacos, Panathinaikos sau PAOK.

Fostul petrolist Hamza e golgheter


    Foto: sportpictures.eu
Foto: sportpictures.eu

Principalul om de gol pentru Răzvan Lucescu la Skoda Xanthi e o mai veche cunoştinţă a fotbalului românesc, tunisianul Younes Hamza. Atacantul care a evoluat trei ani la Petrolul Ploieşti a dat până acum 8 goluri (inclusiv o „triplă” în ultimul meci), aflându-se pe locul al doilea în topul golgheterilor din Grecia.

Are lot de locul 11!

Surpriza făcută de Skoda Xanthi cu Răzvan Lucescu pe bancă e subliniată de valoarea loturilor cu care campionatul grec a pornit la drum. Astfel, ţinând cont de cotele de piaţă ale fotbaliştilor, Skoda e pe locul 11 din 16, fiind recomandată mai degrabă să lupte pentru evitarea retrogradării şi nu pentru titlu. Comparativ, lotul lui Răzvan valorează 9 milioane de euro, în timp ce Olympiacos, Panathinaikos şi PAOK sunt pe altă planetă, cu cote totale de la 40 de milioane de euro în sus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net