Vrea Cupa Franţei de pe şantier

Ultima actualizare:

    Marius Muşină a ajuns  în Franţa în urmă cu 10 ani
Marius Muşină a ajuns în Franţa în urmă cu 10 ani

La 34 de ani, Marius Muşină joacă fotbal de plăcere la US Granville, în divizia a cincea. Diseară, micuţa grupare franceză se bate cu celebra Olympique Marseille pentru un loc în semifinalele Cupei Franţei.

Plecat de un deceniu din România, bistriţeanul Muşină şi-a căutat un rost în Franţa, unde îşi întreţine familia muncind opt ore pe zi pe un şantier din regiunea Normandia. După serviciu, dar şi sâmbăta, Marius Muşină fuge la antrenamentele echipei US Granville, care activează în liga a 5-a, cu şanse de a promova în liga a 4-a. În actualul sezon, cu Muşină fundaş central, anonimii din Granville au dat lovitura în Cupa Franţei, ajungând miraculos până în sferturi, după ce au eliminat pe parcurs două formaţii tari din liga secundă. Astăzi a venit ziua cea mare pentru cariera sportivă a lui Marius, care a început fotbalul la Gloria Bistriţa, avându-l coleg la echipele de juniori pe Lucian Sânmărtean. La Caen, Muşină şi colegii săi de la Granville joacă “meciul vieţii”, contra lui Olympique Marseille, miza fiind un loc în semifinalele Cupei. “Muşină e un războinic pe teren, un jucător care nu renunţă niciodată, foarte curajos”, a spus în presa franceză fostul preşedinte al echipei din Granville.

Muşină e unul dintre puţinii jucători de la Granville care nu trăieşte doar din fotbal. “Lucrez la o firmă de construcţii a unui sponsor de-al nostru. Întreţin parcul de construcţii şi fac legătura între şefii de echipă”, a mărturisit recent fotbalistul român. “Când mă voi retrage, voi rămâne aici pentru că am şi cetăţenia franceză”, a completat Muşină, al cărui venit lunar cumulat se învârte în jurul sumei de 3.000 de euro.

Fotbalistul român Marius Muşină lucrează  în construcţii
Fotbalistul român Marius Muşină lucrează în construcţii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net