Vor titlul, dar sunt în colaps

Ultima actualizare:

    Denis Alibec este vârful  de lance al Astrei în lupta  pentru titlu în Liga IFoto: Mediafax
Denis Alibec este vârful de lance al Astrei în lupta pentru titlu în Liga IFoto: Mediafax

Astra Giurgiu a fost în primele 23 de etape un miracol inexplicabil, băieţii lui Şumudică jucând parcă în transă, dintr-un entuziasm doar de ei ştiut. Lipsurile din 2015 s-au amplificat însă în 2016 şi întrebarea este cât de nepăsători vor mai rămâne Alibec şi compania la acestea.

În prima parte a campionatului, Astra a câştigat pe bandă rulantă, jucătorii nelăsându-se afectaţi de întârzierile salariale de câteva luni bune. Acum, când sunt pe cale să intre în play-off din postura de lideri ai Ligii I, giurgiuvenii se lovesc de mult mai multe probleme, care este imposibil să nu le afecteze randamentul din teren. Cea mai îngrijorătoare dintre ele este ştirea conform căreia Grupul InterAgro, deţinut de patronul Ioan Niculae, care pompa cei mai mulţi bani în Astra prin sponsorizări lunare, a intrat în insolvenţă. Efectele au fost imediate şi aproape devastatoare. Marius Şumudică a fost obligat să se mute cu echipa pentru antrenamente tocmai la Ploieşti, unde condiţiile sunt de amatori. Jucătorii nu au apă caldă şi sunt obligaţi să se schimbe în vestiarul unei şcoli, pentru că le-au fost tăiate gazele şi nu există nici căldură.

Mai mult decât atât, Enache şi compania nu pot face nici un fel de recuperare după antrenamentele istovitoare, ci doar un simplu duş, la o sală de sport din apropiere. Toate au culminat cu faptul că nici măcar masa de prânz plătită de club nu mai există, contractul cu firma de catering fiind reziliat din cauza neplăţii facturilor. În aceste condiţii de ligi inferioare încearcă Astra să câştige titlul în actualul sezon şi chiar ar fi un miracol dacă ar reuşi. Steaua şi Viitorul, cluburile cu cea mai bună stabilitate materială, îşi râd în barbă şi îşi freacă mâinile de bucurie, anticipând, practic, o cădere totală a giurgiuvenilor, care până la urmă ar fi normală.

“Sunt mai multe societăţi controlate de domnul Niculae, însă această decizie ne poate afecta bugetul în condiţiile în care echipa primea multe sponsorizări de la InterAgro Group”, a declarat Petre Buduru, mâna dreaptă la Astra a celui mai bogat român, anticipând parcă dezastrul care urmează. Conducătorii liderului şi-au pus multe speranţe în banii pe care chinezii de la  Dalian Yifang ar urma să-i vireze în schimbul lui Constantin Budescu, dar şi aici au primit o lovitură. 600.000 de euro, adică aproximativ jumătate din suma totală, vor merge direct la ANAF pentru o datorie mai veche.

Şumudică: «M-am născut într-o zi catastrofală»

simeon stalpnicul png

La toate aceste probleme se adaugă şi necazul personal al lui Marius Şumudică cu pariurile, care îi poate aduce o suspendare record, dar şi depunctarea Astrei. Tehnicianul a comentat în stilul caracteristic şi a aruncat totul pe soartă. “Ce să fac dacă m-am născut pe 4 martie, ziua catastrofelor? A fost cutremurul din 1977, sentinţa în Dosarul Trans­ferurilor, infarctul secundului meu şi va fi termenul în procesul pentru insolvenţa Rapidului”, a spus tehnicianul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net