Vom avea din nou 16 echipe în Liga 1?

Ultima actualizare:

    Liga 1 a suferit numeroase modificări în ultimii aniFoto: sportpictures.eu
Liga 1 a suferit numeroase modificări în ultimii aniFoto: sportpictures.eu

Dacă va fi votat, noul sistem de desfăşurare a campionatului Ligii I, cu 16 echipe în loc de 14, câte sunt acum, ar urma să intre în vigoare din ediţia 2017 – 2018 a întrecerii interne a fotbalului românesc.

Şefii pe plan intern ai sportului “rege” au vrut să creeze o competiţie spectaculoasă, motivaţia fiind că fanii vor avea mai multe derby-uri şi automat vor creşte şi veniturile echipelor. S-a ales sistemul cu play-off, acolo unde se dă lupta pentru titlu, şi cel cu play-off, formaţiile de aici luptând pentru retrogradare. Cluburile au disputat un sezon regulat până să ajungă în aceste faze, iar plasarea s-a făcut pe baza unui clasament în care s-au înjumătăţit punctele. Exact acest aspect nu le convine celor care conduc trupele din Liga I, iar cei de la Astra sunt cei mai vehemenţi, fiindcă după ce şi-au asigurat un avans confortabil, acum se pot trezi că pierd laurii de campioni. Astfel, ieri, în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, pe lângă punctele de lucru s-a discutat, neoficial, şi despre schimbarea sistemului de disputare a întrecerii interne. Ideea e că s-ar putea trece din nou la un campionat cu 16 echipe, existând unele voci care au susţinut şi varianta cu play-off şi play-out, dar cu mai multe formaţii. 

Totuşi, modificarea nu va avea loc de acum, ci din ediţia 2017–2018 pentru a se evita erorile de organizare inevitabile în cazul unei schimbări bruşte. Mulţi dintre cei prezenţi ieri la sediul LPF au evitat să comenteze pe marginea subiectului, însă preşedintele celor de la Pandurii, Narcis Răducan, a oferit o declaraţie care confirmă discuţiile: “E foarte greu, pentru că trebuie să se ia în calcul şi problema televizării meciurilor”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net