Voluntari este cea mai slabă echipă din Europa

Ultima actualizare:

    Daniel Pancu n-a reuşit  să marcheze de când  a ajuns la Voluntari
Daniel Pancu n-a reuşit să marcheze de când a ajuns la Voluntari

Moartea financiară a granzilor a transformat campionatul nostru într-unul sătesc. Tot mai multe foste şi actuale comune de lângă Bucureşti au putut promova în Liga I susţinute de primării bănoase, dar acum primim şi reversul medaliei. Voluntari candidează la titlul de cea mai slabă dintre toate.

Echipa primarului Pandele pleca la drum cu mari speranţe în primul ei sezon din istorie la masa bogaţilor. Şi după experimentul Chiajna, de ce n-am fi luat-o în serios? Voluntariul a făcut câteva transferuri de răsunet, printre care Daniel Pancu, Vasile Maftei, Nicolae Grigore şi Mihai Costea, iar în primele trei etape n-a pierdut niciun meci.

E drept, nici n-a câştigat vreunul, toate partidele încheindu-se la egalitate. Victoria plutea însă în aer, dar în locul ei a venit un eşec, 0-2 la CFR Cluj. Iar de atunci s-a ales praful! Bogdan Argeş Vintilă n-a putut redresa corabia şi fostul portar a devenit primul antrenor demis în acest sezon. Flavius Stoican, cel care l-a succedat, n-a reuşit nici el mai mult, iar joi a cedat şi a decis să renunţe la contract. Duminică (27 septembrie) am ajuns la etapa cu numărul 12, iar în dreptul victoriilor lui FC Voluntari încă stă scris un mare zero. Singurul pe coloana respectivă, având în vedere că toate celelalte 13 echipe din campionat au câştigat măcar un meci în actuala stagiune.

Pe lângă recordul negativ în sine, care va fi mărit cel mai probabil după jocul cu Steaua, de duminică seară, pentru ilfoveni e în primul rând o mare ruşine europeană. Asta pentru că nu găsim pe continent o altă echipă care să nu fi câştigat niciun joc în atâtea meciuri. E drept, Sunderlandul lui Pantilimon, în Anglia, Sevilla lui Beto, în Spania, erau în aceeaşi situaţie, dar în aceste campionate nu s-au jucat mai mult de şase etape. Nici în istoria recentă a Ligii I nu găsim astfel de exemple negative, chiar dacă au mai existat echipe cu puţine victorii la finalul anumitor sezoane. Dintre toate le amintim doar pe cele mai rele: Corona Braşov a obţinut doar două victorii în 34 de etape ale sezonului 2013-2014. Gloria Bistriţa, trei victorii în 34 de etape ale sezonului 2012-2013. FC Mioveni, două victorii în 34 de meciuri în sezonul 2011-2012. FCM Bacău, trei victorii în 30 de meciuri în sezonul 2005-2006. UM Timişoara, trei victorii în 30 de meciuri în sezonul 2001-2002. Gaz Metan Mediaş, trei victorii în 30 de meciuri în sezonul 2000-2001. Olimpia Satu Mare, trei victorii în 34 de meciuri în sezonul 1998-1999. Jiul Petroşani, trei victorii în 34 de meciuri în sezonul 1997-1998. Rămâne de văzut unde se va opri ceasul sterilităţii Voluntariului, care are şi cel mai slab atac din campionat, cu doar şase goluri marcate. O şansă ar fi săptămâna viitoare, în derby-ul judeţului, Voluntari – Chiajna.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net