Vlad Chiricheş contra Ciprian Tătăruşanu, derby în Serie A

Ultima actualizare:
Steaua a cucerit în 2013 titlul 24 cu cei doi titulari
Steaua a cucerit în 2013 titlul 24 cu cei doi titulari

România are mai mulţi jucători în prima ligă italiană, dar cei care ne fac cea mai mare cinste sunt Vlad Chiricheş, la Napoli, şi Ciprian Tătăruşanu, la Fiorentina. Duminică, cei doi trebuie s-o scoată însă cumva la capăt în mod paşnic, pentru că joacă unul împotriva celuilalt.

Gazdă va fi Vlad Chiricheş, pe San Paolo, unde Ciprian Tătăruşanu vine pe cai mari, din postura de lider al campionatului. Nici Napoli nu stă prea rău, fiind la doar şase puncte în spate, iar o victorie ar aduce trupa fundaşului la doar o lungime distanţă.

Forma individuală a celor doi jucători care au dus naţionala la Euro 2016 este însă una diferită. Dacă Tătăruşanu a ajuns la 29 de ani cel mai bun portar din Serie A, primind doar patru goluri în primele şapte etape, Chiricheş are încă probleme mari să se impună ca titular la echipa din sudul Italiei. Fostul căpitan al Stelei a prins doar două partide în tricoul trupei din Campania, şi acestea cu destul de mult timp în urmă. Prima a fost într-o înfrângere cu Sassuolo, din startul sezonului, iar cealaltă în urmă cu mai bine de o lună, în egalul de la Empoli.

O cauză a acestei inactivităţi a fost însă şi o accidentare cu care a venit din Anglia, dar Chiricheş, în vârstă de doar 25 de ani, este acum apt 100% şi n-ar avea nici o scuză dacă nu şi-ar face loc în primul 11 gândit de Maurizio Sarri.

Altfel, Napoli – Fiorentina va fi şi un meci între cel mai bun atac şi cea mai bună apărare din Serie A, iar Tătăruşanu trebuie să-şi facă foarte mari griji pentru palmaresul său. Napoli e într-o formă incredibilă în atac, Higuain şi compania înscriind 10 goluri în ultimele patru partide de campionat şi 16 în total. Partida va putea fi urmărită în direct pe Digi Sport sau Dolce Sport, de la ora 16.00.

Împreună au făcut Steaua campioană


    Steaua a cucerit în 2013 titlul 24 cu cei doi titulari
Steaua a cucerit în 2013 titlul 24 cu cei doi titulari

Vlad Chiricheş şi Ciprian Tătăruşanu au avut destine paralele în fotbal. Cei doi s-au intersectat la Steaua între ianuarie 2012 şi septembrie 2013, timp în care au câştigat titlul cu trupa din Ghencea şi au calificat echipa în grupele Ligii Campionilor. Primul a plecat în străinătate fundaş, la Tottenham, iar la un an distanţă l-a urmat şi portarul. Soarta i-a adus acum din nou împreună în Italia, dar ca adversari. Vestiarul îl împart însă în continuare la echipa naţională, unde sunt oameni de bază.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net