Visul lui Mutu s-a împlinit: Piţurcă pleacă de la naţională

Ultima actualizare:

    Tehnicianul român e dorit în Arabia SaudităFoto: Mediafax
Tehnicianul român e dorit în Arabia SaudităFoto: Mediafax

Adi Mutu e în al noulea cer! După ce duşmanul său va părăsi banca tehnică a echipei naţionale, el va avea ocazia să-şi reprezinte din nou ţara şi să devină cel mai bun marcator din istorie, acum împărţind locul cu Hagi, ambii având câte 35 de reuşite.

Din buni prieteni, au devenit cei mai mari duşmani. Mutu şi Piţurcă au ajuns să se jignească în public, fotbalistul chiar afişându-se cu Vica şi Edan, fosta amantă, respectiv fiul selecţionerului. Motivând că atacantul Petrolului trece printr-o perioadă slabă a carierei, antrenorul nu l-a mai chemat deloc, iar “Briliantul” l-a desfiinţat, ironizându-l pe Facebook şi catalogându-l ca unul cu metode demodate de pregătire.

Mutu poate spera din nou la o prezenţă constantă la naţională
Mutu poate spera din nou la o prezenţă constantă la naţională

Au urmat alte “înţepături” şi Piţi a anunţat clar că Mutu e persona non-grata la naţională. Acum, însă, rugile fotbalistului de 35 de ani au fost ascultate şi tehnicianul de 58 de ani îşi ia adio de la echipă. Ieri, s-a înţeles cu saudiţi de la Al Ittihad şi azi urmează ca actele să fie parafate prin fax. Mutarea efectivă va avea loc după partida de debut a României în preliminariile pentru Euro 2016, contra Greciei, dispută ce va avea loc la data de 7 septembrie. Arabii îi vor plăti inclusiv clauza de reziliere cu FRF şi îi vor oferi pentru cei doi ani de contract opt milioane de dolari, plus o primă de jumătate de milion dacă obţine titlul din primul sezon.

Bölöni este alesul

piti jpeg

Federalii i-au găsit deja înlocuitor lui Piţurcă în persoana lui Ladislau Bölöni. Tehnicianul de 61 de ani este din 2012 pe banca celor de la Al Khor (Qatar) şi dacă acceptă postul de selecţioner ar însemna o revenire după 13 ani la conducerea “tricolorilor”. În cazul în care Loţi refuză propunerea, pe lista şefilor FRF se mai află Mircea Lucescu, Cosmin Olăroiu, Dan Petrescu,  Laurenţiu Reghecampf, Cosmin Contra şi Ioan Andone.

Piţi are trei mandate

Victor Piţurcă a condus destinele naţionalei în trei rânduri (1998-1999, 2004-2009, 2011-2014) şi o dată tineretul României, echipă ce a calificat-o la EURO 1998. S-a calificat la CE din 2000, dar a fost nevoit să plece după un conflict cu liderii vestiarului. S-a întors la conducere mai târziu şi naţionala s-a impus în lupta pentru un loc la turneul final (EURO 2008). A fost demis în 2009, dar a revenit în 2011.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net