VIDEO Măcel la Serbia - Albania! Fratele premierului albanez a dezminţit implicarea!

Ultima actualizare:

    Drona cu steagul Kosovo. FOTO: AP
Drona cu steagul Kosovo. FOTO: AP

Olsi Rama, fratele premierului albanez Edi Rama, a fost reţinut la Belgrad, fiind acuzat că a organizat incidentul care a dus la suspendarea meciului Serbia - Albania, din preliminariile Euro-2016, dar la câteva ore distanţă, el a negat orice implicare. Sârbii au presupus că Rama a dirijat din lojă o dronă pe care era arborat steagul Albaniei, aparatul survolând arena şi enervându-i la culme pe sârbi.

UPDATE "Nu am nimic de-a face cu drona (...) nu înţeleg de unde a apărut această poveste", a declarat Olsi Rama, la sosirea în capitala albaneză. "Este o speculaţie a presei, nu am fost arestat. Când s-a produs incidentul, situaţia a devenit haotică, iar poliţiştii controlau pe toată lumea. Le-am arătat paşaportul meu american şi camera de luat vederi. Totul a durat câteva minute", a mai spus acesta.

Olsi Rama conducea, din loja oficială a stadionului, cu ajutorul unei telecomenzi, o dronă pe care era arborat drapelul albanez şi care a survolat stadionul din Belgrad. Drona a provocat furia jucătorilor sârbi, iar Stefan Mitrovici a prins steagul şi atunci a izbucnit o încăierare generală, fanii intrând şi ei pe teren. Meciul a fost întrerupt în minutul 41 la scorul de 0-0, la joc fiind peste 20.000 de spectatori între care şi preşedintele Serbiei, Tomislav Nikolici.

Drapelul reprezenta o hartă cu "Marea Albanie", un proiect naţionalist care are ca scop reunirea în cadrul aceluiaşi stat a comunităţilor albaneze din Albania, Kosovo, Muntenegru, Macedonia, Grecia şi cea din sudul Serbiei.

La Pristina, capitala Kosovo, aproape 5.000 de albanezi kosovari care urmăreau partida pe un ecran uriaş din centrul oraşului s-au bucurat de întreruperea meciului scandând "Marea Albanie" şi "victorie".

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net