VIDEO Cele mai frumoase goluri cu câlcâiul

Ultima actualizare:

    Ibrahimovic e specialist la cele mai frumoase goluri cu câlcâiul
Ibrahimovic e specialist la cele mai frumoase goluri cu câlcâiul

Fotbalul ne oferă deseori momente de maximă inspiraţie ale jucătorilor, soldate cu execuţii spectaculoase. Din această categorie fac parte şi cele mai frumoase goluri cu câlcâiul.

De cele mai frumoase goluri cu câlcâiul ne-am adus aminte în urmă cu câteva zile, după o fază de generic petrecută în liga a doua maghiară.

Cele mai frumoase goluri cu câlcâiul. Un ungur a şocat lumea fotbalului

Meciul dintre formaţiile Bekecsaba şi Gyirmot a făcut înconjurul lumii datorită golului marcat de Birtalan Botond, un fotbalist maghiar care a trecut la un moment dat şi prin România, la Liberty Salonta şi FC Bihor. În vârstă de 25 de ani, Botond a izbutit golul carierei şi unul dintre cele mai frumoase goluri cu câlcâiul văzute în istoria fotbalului.

Cele mai frumoase goluri cu câlcâiul. „Ibra” nu putea lipsi din top

Fără îndoială, suedezul Zlatan Ibrahimovic este unul dintre marii specialişti în asemenea execuţii de efect. La fel s-a întâmplst şi în 2013, când atacantul echipei Paris Saint-Germain a înscris contra lui Bastia cu spatele la poartă, meritându-şi locul printre cele mai frumoase goluri cu câlcâiul. În lumea sportului-rege asemenea execuţii de la mare distanţă poartă numele de „lovitura scorpionului”.

Cele mai frumoase goluri cu câlcâiul se dau şi în Bolivia

Aerul rarefiat din Bolivia nu l-a împiedicat pe Erlan Mealla să-şi treacă numele pe lista de onoare cu cele mai frumoase goluri cu câlcâiul. Execuţia de excepţie s-a petrecut în timpul partidei Nacional Potosi – The Strongest, din prima ligă boliviană. Mealla şi-a folosit câlcâiul din afara careului de 16 metri, poziţie din care e foarte greu să marchezi cu faţa la poartă, nu cu spatele.

Cele mai frumoase goluri cu câlcâiul. S-a lovit mingea de el?

Despre liga iordaniană nu ştim foarte multe, dar cu siguranţă acest gol ne va rămâne mult timp în minte. Autorul este un anume Motasz Salhani de la echipa Al-Wahdat. Într-un meci cu Al-Ramtha, eroul nostru a urcat în atac, urmărind o pasă trimisă de adversar. Printr-o atingere de geniu sau printr-un „accident” fericit, Salhani a dat unul dintre cele mai frumoase goluri cu câlcâiul.

Cele mai frumoase goluri cu câlcâiul. A dat în ea de disperare!

După Ungaria, Bolivia şi Iordania, facem o escală şi în Irlanda de Nord, unde a fost consemnat o reuşită specială, care îşi merită locul printre cele mai frumoase goluri cu câlcâiul. Splendida lovitură îi aparţine lui Matthew Burrows, care a forţat victoria ehipei sale Portadown în minutele de prelungire ale unei partide de campionat. Ce a ieşit puteţi vedea mai sus!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net