Victor Piţurcă pleacă luni de la naţionala României!

Ultima actualizare:

    Victor Piţurcă va lăsa  naţionala, posibilii  înlocuitori fiind  Olăroiu, Bölöni,  Dan Petrescu sau  Cosmin Contra Foto: Mediafax
Victor Piţurcă va lăsa naţionala, posibilii înlocuitori fiind Olăroiu, Bölöni, Dan Petrescu sau Cosmin Contra Foto: Mediafax

Cum despărţirea de Victor Piţurcă e bătută în cuie, Click! îţi arată ce-a lăsat în urmă tehnicianul de 58 de ani. Începând din iulie 2011, cu Piţi pe bancă, România a urcat de pe locul 53 în lume până în apropierea poziţiei 20.

După egalul cu Ungaria (1-1) şi victoria din Finlanda (2-0), Piţurcă a reluat discuţiile cu Al-Ittihad, care îl curtează încă din luna august. „Dacă oferta e de nerefuzat, voi semna cu siguranţă”, a transmis Piţi. Ieri, negocierile s-au purtat chiar la Bucureşti, o delegaţie a arabilor venind cu misiunea clară de a nu se întoarce la Jeddah fără semnătura lui Victor Piţurcă. “El şi-a luat angajamentul că îşi va plăti singur clauza de reziliere cu Federaţia Română de Fotbal. Avem încredere că situaţia se va rezolva”, a confirmat pentru DigiSport preşedintele saudiţilor. Aşadar, operaţiunea se va finaliza în momentul în care antrenorul va vira în conturile Federaţiei clauza de reziliere în valoare de 400.000 de euro.

Apoi, Piţurcă îşi va lua câteva zile de repaus, pentru rezolvarea unor probleme personale, iar de luni se va prezenta în Arabia Saudită pentru a face cunoştinţă cu noul său loc de muncă, unde va fi plătit.,potrivit unor surse, vu peste 4 milioane de euro. Hulit de majoritatea suporterilor echipei naţionale, Piţurcă lasă însă în spate o moştenire importantă. În urmă cu trei ani, la startul celui de-al treilea său mandat pe banca tricolorilor, Victor Piţurcă s-a trezit în faţa unei realităţi crunte. Cu Răzvan Lucescu la cârmă, România coborâse până în urna a patra valorică pe Bătrânul Continent, postură din care a fost abordată campania pentru Campionatul Mondial din Brazilia.


    Chiricheş, bucuros  după golurile care  au adus victoria  României în FinlandaFoto: AFP
Chiricheş, bucuros după golurile care au adus victoria României în FinlandaFoto: AFP

În clasamentul FIFA eram pe locul 53 şi ne zbăteam într-o „mocirlă” alături de naţionale exotice precum Jamaica, Venezuela, Burkina Faso sau Gabon. Pe nesimţite, în ciuda faptului că au lipsit calificările, naţionala lui Piţi a început urcuşul în ierarhia care contează la orice tragere la sorţi. În 36 de partide cu Piţurcă pe bancă, România a câştigat jumătate (18), suferind doar opt înfrângeri. Înaintea „dublei” cu Ungaria şi Finlanda, tricolorii erau plasaţi pe locul 26 în clasamentul FIFA, dar peste câteva zile vor mai urca alte câteva poziţii. Aparent fără mare importanţă, acest aspect ne poate aduce un bonus nesperat în următoarele preliminarii, cele pentru Mondialul 2018 din Rusia.

Avem şanse să fim în prima urnă

Chiricheş, bucuros  după golurile care  au adus victoria  României în Finlanda
Chiricheş, bucuros după golurile care au adus victoria României în Finlanda

Dacă România bate tot până în vara anului viitor, inclusiv în amicalul cu Danemarca din noiembrie, există şanse considerabile (conform site-ului specializat football-rankings.info) ca tricolorii să se afle în luna iulie 2015 printre cele mai bine cotate nouă naţionale din Europa. Asta înseamnă că la tragerea la sorţi a preliminariilor Mondialului, programată la 25 iulie la St. Petersburg, România va fi în urna favoritelor, alături de forţe precum Germania, Spania, Olanda, Italia sau Anglia. Ar fi o performanţă  extraordinară, de care ne-am bucurat doar în perioada Generaţiei de Aur.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net