Victor Piţurcă, atacat de foştii elevi de la naţională

Ultima actualizare:

    În trecut de aceeaşi parte  a baricadei, acum sunt  în scandal. Atacantul  Ciprian Marica a criticat  deciziile fostului  selecţioner, Victor PiţurcăFoto: Mediafax
În trecut de aceeaşi parte a baricadei, acum sunt în scandal. Atacantul Ciprian Marica a criticat deciziile fostului selecţioner, Victor PiţurcăFoto: Mediafax

Victoria României cu Irlanda de Nord, 2-0, a sârnit un val de ecouri pozitive vizavi de ”tricolori” şi de atitutudinea pe care au avut-o în jocul de vineri. Cum era şi normal, au apărut comparaţiile, moment în care fostul selecţioner Victor Piţurcă a ieşit destul de şifonat.

Succesul în faţa Irlandei de Nord ne-a dus pe primul loc în clasamentul  grupei din peeliminariile pentru Europeanul din 2016. Toată lumea a salutat evoluţia românilor din primul joc al noului mandat al lui Anghel Iordănescu. Marele absent al „tricolorilor”, Cirpian Marica – accidentat – a lăudat atitudinea vaută de colegii lui: “România a dominat categoric, meritam victoria, era doar o chestiune de timp până marcam. Merităm să fim pe primul loc, suntem cea mai bună echipă din grupă. De acum, totul depinde de noi. Dacă vom funcţiona ca o echipă, cu aceeaşi atitudine, atunci ne va fi bine. Important este că am avut această dorinţă de a câştiga, pe tot parcursul partidei, am câştigat mult şi în încredere. Echipa României a stat mult mai sus şi a făcut pressing şi după primul gol”.

Căpitan al naţionalei când este apt de joc, atacantul nu putea să nu-l remarce pe Lucian Sânmărtean, cel mai bun om al României în disputa cu nord-irlandezii. 

«Mărul discordiei» a fost Sânmărtean

Pornind de la evoluţia mijlocaşului de 34 de ani, Marica l-a atacat pe fostul selecţioner pentru că s-a încăpăţânat să nu-l cheme la lot decât recent pe stelist: “L-am câştigat pe Lucian Sânmartean, cel care, din păcate, apare destul de târziu la echipa naţională. Consider că el trebuia chemat de mult timp. Este tipul de mijlocaş care nouă ne lipsea. Bine, nu eu trebuia să îl vad pe acest jucător. El dă claritate paselor in profunzime şi acţiunilor noastre de atac”.

Ciprian Marica a mers mai departe şi a scos în evidenţă plusurile primei reprezentative de la venirea “Generalului”: “După ce Anghel Iordanescu a revenit la lot a fost foarte important că s-a menţinut dorinţa de victorie de pe vremea generaţiilor pe care dânsul le-a mai antrenat la echipa naţională”. Schimbarea radicală de atitudine a naţionalei în mandatul lui Iordănescu a fost prilej de comentarii şi pentru Adrian Mutu, un adversar mai vechi al fostului selecţioner. În prezent fără echipă,  “Briliantul” nu putea rata ocazia să-l “înţepe” pe Piţurcă: “Bravo România! 2-0 meritat! E prima dată în ani de zile când văd echipa României dominând din primul minut până în ultimul”!

Danezii vor să răzbune eşecul lui Aalborg

După succesul cu Irlanda de Nord, ”tricolorii!” au mâine, tot pe Arena Naţională, un amical cu Danemarca. Nordicii au venit cu gânduri mari la Bucureşti. ”Vrem să ne răzbunăm. Eu şi ceilalţi băieţi de la Aalborg vrem să înscriem pe acest stadion. Am văzut destul de mulţi jucători de la Steaua în echipa naţională. Sunt fotbalişti buni”, a mărturisit mijlocaşul danez Nicolaj Thomsen, titular contra Stelei, în meciul pierdut de Aalborg, 0-6.

Burleanu: «Ne vom baza pe Lucescu»

”Victoria cu Irlanda de Nord este şi a mea!”, a spus Mircea Lucescu. Tehnicianul Şahtiorului l-a ajutat pe Iordănescu la selecţia jucătorilor, a fost în cantonamentul naţionalei şi a discutat problemele tehnico-tactice cu ”Generalul”. ”Prezenţa lui Mircea Lucescu ne-a ajutat enorm. Ne vom baza în continuare pe el”, a declarat şeful Federaţiei, Răzvan Burleanu.

Click! v-a dezvăluit în exclusivitate zilele trecute faptul că ”Il Luce” este antrenorul din ”umbră” şi că se pregăteşte pentru a prelua echipa naţională, din vară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net