Victor Piţurcă are pană pe dreapta. Ce soluţii sunt pentru naţională?

Ultima actualizare:

    Gabi Tamaş vrea să revină şi în circuitul naţionalei
Gabi Tamaş vrea să revină şi în circuitul naţionalei

Gabi Tamaş şi Alexandru Măţel erau principalele opţiuni ale lui Piţurcă pentru postul de fundaş dreapta la naţională. Primul s-a accidentat însă pe termen lung, iar al doilea n-a jucat deloc în această toamnă, fiind în conflict cu conducerea Astrei.

Meciurile cu Ungaria şi Finlanda (11 şi 14 octombrie) din preliminariile Euro 2016 s-au complicat din senin. Aceasta pentru că Victor Piţurcă s-a trezit complet descoperit pe postul de fundaş dreapta. În mandatul său, Piţi a dat semne clare că favoriţii săi pentru acest rol sunt Alexandru Măţel şi Gabi Tamaş. Fotbalistul Astrei a ieşit însă din circuitul tricolorilor din cauza unei divergenţe contractuale cu oficialii grupării giurgiuvene. Pentru că n-a dorit să-şi prelungească înţelegerea în anumite condiţii impuse, Măţel a fost trecut pe linie moartă de patronul Ioan Niculae, pierzând implicit şi naţionala. De altfel, fundaşul de 24 de ani n-a jucat nici un meci în actualul sezon, antrenându-se de unul singur.În absenţa lui Măţel, Piţurcă l-a redescoperit pe Gabi Tamaş, un fundaş polivalent care a prins un debut de sezon excelent în divizia a doua engleză, la Watford, şi care a confirmat ca fundaş dreapta în victoria cu Grecia de la Atena. Din păcate, internaţionalul de 30 de ani a primit la începutul acestei săptămâni un verdict dur, urmând să lipsească de pe gazon cel puţin şase luni ca urmare a unei rupturi a ligamentelor încrucişate combinate cu o dislocare a meniscului.

Puştiul Manea e prea fraged

În vârstă de 17 ani, jucătorul Viitorului care a semnat deja un precontract cu Chelsea a debutat în tricoul naţionalei mari chiar pe postul de fundaş dreapta, în amicalul din această vară contra Albaniei. E greu de crezut încă că Victor Piţurcă va risca să parieze pe Cristi Manea în partide atât de importante pentru ecuaţia calificării la Europeanul din 2016.

Chiricheş, Papp şi Luchin sunt soluţiile de avarie

Problema fundaşului dreapta îl va roade pe Piţurcă până la ora meciului cu Ungaria, cu atât mai mult cu cât vedeta maghiarilor, Balasz Dszudszak, evoluează chiar în acea zonă. Soluţiile aflate la îndemâna selecţionerului sunt, de fapt, nişte improvizaţii. Astfel, cele mai mari şanse de a juca în flancul drept al defensivei le are Vlad Chiricheş, în condiţiile în care posturile de stoperi ar putea fi acoperite de Gardoş şi Dragoş Grigore. Din păcate, ultimele evoluţii ale lui Chiricheş la Tottenham nu sunt deloc încurajatoare. Dacă nu va avea încredere în Chiricheş, Piţurcă va arunca un ochi în curtea Stelei, acolo unde pentru postul de fundaş dreapta concurează cu şanse egale Srgian Luchin şi Paul Papp. Ambii au venit însă în Ghencea de puţin timp şi duc lipsă de meciuri în picioare.

piturca jpeg

simeon stalpnicul png

Paul Papp, după operaţie jpeg

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net