Vânduţi ieftin, răscumpăraţi la suprapreţ

Ultima actualizare:

    Evoluţiile din ultimul  an ale lui Paul Pogba  îi determină pe cei  de la Manchester să  plătească o sumă uriaşăFoto: AP
Evoluţiile din ultimul an ale lui Paul Pogba îi determină pe cei de la Manchester să plătească o sumă uriaşăFoto: AP

Cluburile mari fac în fiecare vară transferuri de sute de milioane de euro, rotindu-şi între ele cei mai buni jucători ai momentului. Unele mutări sunt foarte inspirate, dar altele reprezintă ţepe usturătoare chiar şi pentru bugetele lor nelimitate. Iată cele mai recente patru astfel de cazuri!

Primul exemplu de jucător subestimat, vândut pe nimic şi repatriat foarte scump, e cel al lui Alvaro Morata. În 2014, Real Madrid nu-l considera suficient de bun pe jucătorul care avea 21 de ani şi decidea să-l cedeze lui Juventus pentru 20 de milioane €. Doi ani mai târziu, după prestaţii încântătoare ale acestuia la Torino, spaniolii s-au răzgândit şi cu regret în suflet au plătit 30 de milioane € ca să-l ia înapoi.

Cazul numărul doi, de asemenea concretizat recent, este cel al germanului Mats Hummels. Acesta a început fotbalul la Bayern Munchen şi a jucat pentru bavarezi la toate grupele de copii şi juniori. În 2007 a fost promovat la prima echipă, dar Ottmar Hitzfeld şi Jürgen Klinsmann, antrenorii lui Bayern din acea perioadă, n-au fost încântaţi de el. Mai întâi l-au împrumutat şi apoi, în 2009, l-au vândut definitiv pe Hummels Borusiei Dortmund pentru ridicola sumă de 4 milioane €. În această vară, după şapte ani în Westfalia, bavarezii l-au răscumpărat pentru 40 de milioane €, o sumă de 10 ori mai mare. Şi-au asumat însă pierderea, mai ales că Hummels e de câţiva ani unul dintre cei mai constanţi apărători ai Germaniei.

Adevărate bombe sunt însă cele două mutări care se pregătesc în Anglia după aceeaşi filosofie. Paul Pogba a fost adus de Manchester United din Franţa încă de junior, dar după câteva teste la echipa mare, Alex Ferguson a hotărât în 2012 că mijlocaşul nu e de nivelul „Diavolilor roşii”. L-a cedat gratis lui Juventus şi cât de greşită urma să se constate a fi această decizie a legendarului tehnician! Acum, United e gata să plătească peste 100 de milioane € pentru a-l aduce înapoi şi doar comisionul cerut de impresar mai stă în calea mutării.

La fel a păţit şi Chelsea cu Romelu Lukaku. De vină a fost de această dată Jose Mourinho, care nu l-a dorit nici o secundă pe belgian pe Stamford Bridge, împrumutându-l şi apoi cedându-l defintiv la Everton, în 2014. Abramovic a încasat atunci 35 de milioane €, iar azi e gata să-i ofere trupei din Liverpool 95 de milioane €, doar pentru a-l aduce pe Lukaku sub comanda lui Antonio Conte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net