Uraaa! Am scăpat de Mkhitaryan

Ultima actualizare:

    Mkhitaryan  a fost transferat  la Manchester  United la începutul  acestui sezonFOTO: Guliver/ GeytyImages
Mkhitaryan a fost transferat la Manchester United la începutul acestui sezonFOTO: Guliver/ GeytyImages

Tricolorii au nevoie ca toate planetele să se alinieze cum trebuie pentru dubla de la Erevan şi Astana, de unde n-avem voie să ne întoarcem înfrânţi. Cel puţin pentru meciul de sâmbătă conjunctura ne avantajează foarte mult!

Armenia nu este o echipă de speriat, dar cu dăruire şi organizare, plus un jucător de mare valoare care să facă diferenţa, te poate nenoroci. Henrikh Mkhitaryan este acel jucător care şi monetar, şi ca pondere în joc reprezintă el în sine o naţională. Gândiţi-vă că Manchester United a plătit în această vară pe mijlocaşul Borussiei Dortmund nu mai puţin de 42 de milioane de euro, iar tot lotul de 25 de jucători armeni convocaţi pentru jocul cu noi costă 45 de milioane de euro! Adică restul de 24 de fotbalişti valorează de 14 ori mai puţin decât Mkhitaryan singur. 

În aceste condiţii, vestea conform căreia căpitanul armenilor a fost lăsat la echipa de club pentru a se recupera total după o accidentare la coapsă suferită în august nu e bună, ci extraordinară. E ca şi când Ţării Galilor i-ar lipsi Bale, Portugaliei, Ronaldo, iar Poloniei, Lewandowski. Deşi Mkhitaryan era refăcut medical şi selecţionerul Varuzhan Sukiasyan îi trimisese telegramă de convocare pentru jocul cu noi, Jose Mourinho i-a bombardat pe cei din Federaţia armeană cu rugămintea că vedeta lor nu trebuie forţată deocamdată la un meci internaţional. Aceştia au acceptat în cele din urmă, mai ales că Mkhitaryan se lovise chiar la un meci amical al naţionalei, cu Cehia. Astfel, Tătăruşanu, Moţi şi Grigore pot răsufla uşuraţi, cel mai important pericol pentru defensiva lor fiind “anihilat” de alţii.

Lucescu l-a făcut mare la Şahtior

Henrikh Mkhitaryan a avut un traseu fabulos în carieră, dar cel mai mare progres l-a făcut sub comanda lui Mircea Lucescu, la Doneţk. Românul l-a transferat în 2010 de la Metalurg pentru nici 6 milioane de euro, iar apoi l-a vândut pe 28 de milioane de euro lui Dortmund. Cota lui Mkhitaryan a crescut de 120 de ori din 2009, când o părăsea pentru 350.000 de euro pe Pyunik Erevan, pentru a merge în Ucraina, până la transferul bombă în Premier League.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net