Un milion de euro pentru fiecare gol

Ultima actualizare:

    Andrei Ivan a purtat un meci noul  echipament al Craiovei, el bifând  singurul meci al oltenilor din noul sezonFoto: Mediafax
Andrei Ivan a purtat un meci noul echipament al Craiovei, el bifând singurul meci al oltenilor din noul sezonFoto: Mediafax

Andrei Ivan a prins contractul vieţii. Cinci ani la FC Krasnodar, club ce le va achita oltenilor de la CSU Craiova în total patru milioane de euro. Fotbalistului îi oferă un salariu de 500.000 de euro pe sezon, plus prime ce pot depăşi încă 100.000 de euro.

FC Krasnodar e o echipă de top din Rusia. Ex-sovieticii căutau un fotbalist tânăr cu profil ofensiv, iar Andrei Ivan, 20 de ani, a fost alesul. A fost urmărit jumătate de an, timp în care el a marcat de patru ori, dar se pare că a fost de ajuns şi de ieri e legitimat la Krasnodar. Totuşi, cine e Andrei Ivan?

Gol la debut împotriva Stelei. A jucat în premieră pentru Craiova în Liga I la data de 2 august 2014. Adversar a fost Steaua, trupă ce s-a impus cu 3-1, dar golul oltenilor a purtat semnătura sa.

A refuzat mult timp să plece. De-a lungul timpului a fost curtat de Barcelona, care l-ar fi folosit la început la trupa de tineret, de FC Bruges, belgienii luându-l în schimb pe Rotariu de la Dinamo, sau de actuala FCSB. Mutarea la clubul lui Becali a fost anul trecut o adevărată telenovelă, iar acum finanţatorul a comentat: „Nu am de ce să regret. L-am dorit pe Andrei Ivan anul trecut, dar nu s-a făcut. Asta este. Ce să zic? Foarte bine că cei de la Craiova l-au vândut pe o sumă bună. Felicitări!”.

Se umple de bani doar din clauze. Salariul său la ruşi va fi de 500.000 de euro pe sezon, timp ce cinci ani. Dar, va lua şi bonusuri importante pentru minutele jucate sau numărul de goluri. În funcţie de punctele acumulate cu el pe gazon, ar putea primi şi o sută de mii de euro, dar ar fi nevoie să bifeze şase victorii.

Idolul său e Cristiano Ronaldo. Vrea să impresioneze la ruşi şi să ajungă pe urmele starului lui Real Madrid. „Are calităţi asemănătoare, viteză, dribling în viteză, gândeşte repede faza”, l-a lăudat primul său antrenor, Mircea Petrescu. „E modelul meu şi muncesc zilnic să ating nivelul său”, a spus în trecut şi Ivan.

Iubita merge cu el în Rusia

simeon stalpnicul png

La Krasnodar, Andrei nu va locui singur, cei din familie urmând să stea cu el o perioadă, cel puţin la începutul aventurii în Rusia. Iubita sa, Maria, îi va fi de asemenea alături, ei având o relaţie de aproape patru ani şi chiar plănuiesc să se însoare. Până când vor face pasul oficial, cei doi se mulţumesc să se declare căsătoriţi în spaţiul virtual, pe reţelele de socializare, fata prezentându-se deja ca Maria Ivan. 

S-a accidentat de bucurie

simeon stalpnicul png

Atacantul a avut şi câteva episoade neplăcute de-a lungul carierei. În februarie, la partida cu Voluntari, a sărbătorit un gol printr-o tumbă în aer, dar după aterizare a avut nevoie de intervenţia doctorilor. A fost scos de pe teren, suferind o accidentare stupidă. Apoi, în aprilie, într-un meci cu FCSB, la un duel aerian a căzut inconştient pe gazon, iar portarul bucureştenilor, Niţă, a intervenit primul şi l-a ajutat să nu-şi înghită limba. A reuşit să se refacă. Oricum, nici la ruşi nu va renunţa la tumbe şi chiar şi-a pus o clauză în contract care să-i permită să se bucure prin astfel de salturi. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net