Un 10 pentru România, după 1-0 cu Lituania

Ultima actualizare:
Denis Alibec
Denis Alibec

Fără execuţia individuală a mijlocaşului Stelei, altfel ar fi fost titlul acestui material, care oricum induce în eroare. Nu, nu este vorba despre faptul că tricolorii ar merita notă maximă pentru jocul cu Lituania, ci pentru că în buza Campionatului European, Anghel Iordănescu a debutat în sfârşit un jucător de geniu, ignorat până acum.

Tricolorii au arătat la Giurgiu 65 de minute ca nişte curci plouate. Curci, pentru că n-au avut nici o realizare notabilă şi plouate pentru că pur şi simplu din cer a turnat cu găleata. De vină a fost şi selecţionerul României, care a trimis în teren o echipă experimentală, cum probabil nu vom vedea în nici un meci oficial de acum încolo. Pantilimon a apărat poarta noastră, dar ştie şi el că duminică, împotriva Spaniei, va admira din nou intervenţiile titularului Tătăruşanu. Dinamovistul Steliano Filip l-a înlocuit pe căpitanul accidentat, Răzvan Raţ. Eterna rezervă, Cosmin Moţi, a stat acum la dreapta lui Chiricheş, în centrul apărării, Dragoş Grigore primind puţin timp de respiro pe bancă. Măţel a fost testat şi el pentru orice eventualitate în locul lui Săpunaru, ca fundaş dreapta, iar Florin Tănase, puştiul lui Hagi de la Viitorul, l-a înlocuit în sfârşit pe blazatul Chipciu.

În rest, aceeaşi naţională pe care o reciţi dacă eşti trezit la ora 04:00 dimineaţa: Pintilii, Sânmărtean, Rusescu, Torje şi Stancu. Şi cum se întâmplă când pui într-o ciorbă prea multe ingrediente, a ieşit un ghiveci, nici el prea bun la gust. Tricolorii s-au chinuit să-i desfacă pe baltici, care n-or şti ei multe, dar să se apere aglomerat au învăţat. Astfel, un singur şut pe poartă, al lui Torje, singurul român care şi-a onorat tricoul galben în prima repriză. După pauză s-a produs însă „minunea”!

Anghel Iordănescu şi-a debutat în sfârşit decarul, iar acesta a salvat ziua şi ultima impresie. Nicuşor Stanciu s-a apropiat de un transfer la Milano şi a deschis scorul printr-un şut extraordinar, de la aproximativ 25 de metri de poartă. A fost doar meritul lui că n-am terminat 0-0 meciul cu Lituania, dar asta ridică altă întrebare. Dacă un om de execuţie ne trebuie, atunci de ce nu sunt la lot Budescu şi Alibec? Până să răspundă la această întrebare, selecţionerul ne va arăta tabela, dar dacă vom juca la fel, şi el ştie că trebuie să-şi pupe dublu iconiţele ca să scăpăm vii din meciul cu Spania şi apoi dintr-o grupă de Euro foarte grea.

Alibec: «Dacă slăbesc, mă luaţi în Franţa?»


    Denis AlibecFoto: sportpictures.eu
Denis AlibecFoto: sportpictures.eu

Denis Alibec ştia că va fi convocat pentru dubla cu Lituania şi Spania, dar atacantul Astrei a fost până la urmă lăsat pe dinafară. Acesta a fost foarte dezamăgit şi l-a luat la mişto pe selecţioner. „O să încerc să slăbesc. Să vedem atunci ce pot să mai zică. Am 90 de kilograme, iar greutatea mea optimă este dea 88-89 de kilograme. Nu mi se pare că sunt gras, dar o să slăbesc, să le fac pe plac. Probabil că trebuie să dau vreo 10 goluri până la final, dar e greu să-l mai prind acum pe Hora”, a declarat Alibec.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net