UEFA schimbă regulile jocului. Maximum trei echipe din aceeaşi ţară vor avea de acum voie în Liga Europa

Ultima actualizare:

    Steaua şi Astra reprezintă în acest sezon România în Liga Europa
Steaua şi Astra reprezintă în acest sezon România în Liga Europa

Vremurile când România avea două participante în Liga Campionilor şi patru în Liga Europa sunt irepetabile. Şi asta nu doar din cauza valorii fotbalului nostru, ci şi pentru că UEFA a schimbat formatul celei de-a doua competiţii intercluburi.

Astfel, numărul maxim de echipe ce pot reprezenta o țară în Europa League a scăzut la trei. Apoi, în cazul în care câștigătoarea Cupei naționale se califică, datorită clasării în campionat, în Liga Campionilor, accesul în Europa League este oferit formației cel mai bine clasate în campionat (după ultima echipă cu drept de participare prin prisma campionatului). În ceea ce priveşte echipele româneşti, începând cu sezonului 2015-2016, patru ne vor reprezenta în cupele europene, după cum urmează:

Campioana va intra în turul 2 preliminar al UCL, jocurile fiind programate pe 14/15 și 21/22 iulie 2015. În cazul calificării, turul 3 preliminar e prevăzut să aibă loc în zilele de 28/29 iulie și 4/5 august 2015, iar play-off-ul pe 18/19 și 25/26 august 2015. Câștigătoarea Cupei României va debuta în turul 3 preliminar al UEL (30 iulie și 6 august 2015), play-off-ul fiind programat pe 20 și 27 august 2015. Vicecampioana ediției de campionat 2014-2015 va intra în competiție în turul 2 preliminar, ale cărui date de disputare sunt 16 și 23 iulie 2015. Ocupanta locului 3 la sfârșitul campionatului Ligii I, ediția 2014-2015, va demara întrecerea, așa cum a fost cazul și în 2013, în primul tur preliminar, jocurile fiind stabilite la datele de 2 și 9 iulie 2015.O modificare importantă a fost făcută şi în ceea ce priveşte câştigătoarea competiţiei care va fi calificată direct în play-off-ul UEFA Champions League al stagiunii imediat următoare sau chiar în faza grupelor acesteia, cu o condiție: dacă echipa câștigătoare a Ligii va căpăta drept de participare în ediția viitoare a competiției (faza grupelor) și grație clasării în campionatul intern. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net