Turul Ligii I s-a încheiat, e vremea pentru relaxare. Jucătorii Oțelului Galaţi s-au strâns în jurul tochiturii de porc

Ultima actualizare:

    Mijlocaşul portughez Ruben Brigido se uită cu mâinile în buzunar cum colegul său, Helder Tavares, mestecă în ceaunul cu pomana porculuiFoto: Arhiva personală
Mijlocaşul portughez Ruben Brigido se uită cu mâinile în buzunar cum colegul său, Helder Tavares, mestecă în ceaunul cu pomana porculuiFoto: Arhiva personală

FC Oțelul Galați a respectat tradiția și l-a sacrificat pe Ghiță miercuri, 10 decembrie 2014, invitând jucătorii, antrenorii și colaboratorii Clubului la pomana porcului. Mai mult sau mai puțin familiarizați cu obiceiul românesc al Ignatului, fotbaliștii grupării roș-alb-albastre s-au strâns, pofticioși sau curioși, în jurul tochiturii de porc.

Incitat de coechipieri, olandezul Bryan Ottenhoff a asistat pentru prima dată la sacrificarea porcului, dar asta nu l-a împiedicat să savureze apoi friptura la ceaun. „Jula mi-a povestit de acest obicei și am vrut să văd despre ce este vorba. A fost ciudat să văd cum se omoară porcul. Carnea este bună, dar are multă grăsime și nu este tocmai indicată pentru un sportiv. În Olanda mâncăm curcan de Crăciun și, sincer, prefer carnea de curcan deoarece este mai slabă”, a spus fundașul central crescut la Ajax Amsterdam, care speră să debuteze la Oțelul în meciul de vineri, 12 decembrie, cu Pandurii Tg. Jiu, din sferturile de finală ale Cupei Ligii Adeplast. Tochitura a fost o premieră și pentru portughezii Ruben Brigido și Helder Tavares, care nu s-au ferit să pună mâna pe lingurile de lemn și să mestece în ceaun.Selymeș: „Tochitura românească, mai bună decât gulașul unguresc”Antrenorul Oțelului, Tibor Selymeș, s-a înfruptat cot la cot cu elevii săi, apreciind nu atât friptura de porc, cât mai ales spiritul de familie pe care astfel de evenimente i-l insuflă echipei. „Întotdeauna mi s-a părut că tochitura românească este mai bună decât gulașul unguresc. Este o tradiție frumoasă a Oțelului, care adună echipa și o transformă într-o familie”, a declarat tehnicianul. Căpitanul Florin Cernat și-a respectat statutul și în afara terenului, îndemnându-și coechipierii la friptură și mămăliguță. „Spre deosebire de mulți dintre colegii mei, nu e prima pomană a porcului la care particip aici, la Oțelul. Este o tradiție extraordinară, la care luam parte chiar și atunci când jucam în afara țării, veneam la Galați special pentru asta”, a spus decarul.

Cernat: „Suporterii să fie optimiști, se poate întoarce totul!”

Căpitanul a ținut să le transmită un mesaj și suporterilor. „În Turcia, cu Kardemir Karabükspor, am încheiat turul cu 12 puncte, iar în retur am făcut 32 de puncte și am terminat pe locul 9. Suporterii Oțelului să fie optimiști, se poate întoarce totul!”, a afirmat căpitanul. Tochitura nu i-a luat gândul de la fotbal nici fundașului central Mihai Leca. „2014 a fost un an excelent pentru mine, mai ales în partea de final, deși pentru echipă nu a fost foarte bun. De când am venit la Oțelul, am avut parte de antrenamente profesioniste și am adunat o singură înfrângere în șase meciuri din Campionat. Eu zic că, dacă în 2015 vom evolua așa cum am făcut-o în ultima parte a turului, avem motive să fim optimiști. Le mulțumim gălățenior că sunt alături de echipă și în momentele dificile și le dorim sărbători fericite!”, a spus Leca. La pomana porcului au venit și câteva zeci de suporteri ai Oțelului. Respectând tradiția intrării în vacanță și reunirii lotului, momente de la care Galeria este nelipsită, fanii roș-alb-albaștrii i-au cântat echipei și înainte de sărbătorile de iarnă.

La rândul său, conducerea Clubului le-a transmis un mesaj suporterilor și tuturor gălățenilor. „În ultimele trei luni și jumătate, am învățat că Oțelul Galați este mai mult decât un club, este o familie și, cum sărbătorile se petrec în familie, mă bucur să fiu aici, lângă băieți și aproape de suporteri. În numele Clubului, le mulțumesc gălățenilor pentru atașamentul față de această echipă și le urez sărbători luminate și un an 2015 cu multe bucurii, inclusiv fotbalistice”, a declarat Administratorul Special al Clubului, Vlad Răpișcă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net