Trofeul Cupei României va fi depus în Camerun la mormântul lui Ekeng

Ultima actualizare:

    Încep optimile Cupei României
Încep optimile Cupei României

Finala Cupei României dintre Dinamo şi CFR se va juca la data de 17 mai. S-a luat decizia ca indiferent de câştigătoare, trofeul să fie trimis în Camerun, acolo unde va fi înmormântat Patrick Ekeng, fotbalistul din "Ştefan cel Mare" decedat zilele trecute pe teren.

"Încercăm ușor-ușor să ne revenim. Astăzi ne-am reunit, e foarte greu, atmosfera e încă apăsătoare la echipă. Nea Mircea a avut un discurs azi-dimineață în fața băieților. În sala de ședințe, nea Mircea a început să le explice că e un moment foarte greu, dificil pentru toată lumea, nu doar pentru jucători, ci și pentru dânsul personal, pentru că Patrick a venit la sugestia lui. A vorbit și cu niște băieți din galerie, care și ei erau sceptici, dar acum sunt nerăbdători să joace, să câștige acest meci, pentru Patrick. Cel mai bine a sintetizat fratele lui Ekeng, la stadion, Patrick, chiar dacă a jucat puțin la Dinamo, iubea această echipă, își dorea să câștige această finală, a înscris un gol magnific în semifinala cu Steaua. Ca să comemorăm numele lui, e important să câștigăm această finală.

Jucătorilor le e greu și probabil o să le mai fie o perioadă, pentru că e greu să treci peste această tragedie. O să înțeleagă și ei impactul pe care îl va avea această finală. Sunt convins că stadionul va fi arhiplin. Vrem să câștigăm acest trofeu, ar fi a 14-a Cupă pentru Dinamo, exact numărul lui Patrick", a spus directorul sportiv al lui Dinamo, Ionel Dănciulescu, la Digi Sport.

Apoi, a anunţat: "Încercăm să ne mobilizăm atât cât putem noi, suporterii și toată suflarea dinamovistă, pentru meciul de marți. Nu avem ce face, dacă vrem să comemorăm memoria acestui jucător trebuie să o facem și pentru el, să jucăm, să ne mobilizăm, să strângem rândurile, să arătăm că suntem puternici și această Cupă să o câștigăm și să o trimitem acolo unde el se va odihni. Dacă noi vom câștiga finala, Cupa va fi trimisă în Camerun, unde va dăinui lângă somnul etern al lui Patrick, iar dacă va câștiga CFR, la fel, îi vom ruga să trimită acest trofeu în Camerun".

Azi, după-amiază, va sosi în ţară soţia lui Ekeng, ea urmând a fi aşteptată la aeroport de oficiali ai lui Dinamo şi de un grup de suporteri. Femeia va merge apoi la INML, acolo unde e depus trupul lui Patrick.

Există varianta ca mâine sicriul să fie pentru câteva ore la stadionul Dinamo, pentru ca roş-albii să-i aducă un ultim omagiu fostului fotbalist.

La finala Cupei, dinamoviştii din peluză au anunţat că nu vor scanda trivialităţi la adresa rivalilor şi pe toată perioada jocului nu vor exista mesaje jignitoare. Măsura vine pentru a nu păta memoria lui Patrick Ekeng.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tatarusanu CAPTURA TV jpg
image
image
image
image
image
image
Sorana Cirstea jpg
FC Barcelona (EPA) jpg
Atalanta Bergamo (EPA) jpg
Michael Schumacher (EPA) jpg
terenuri bcr sport arena streetball jpg
Novak Djokovic FOTO Profimedia (1) jpg
FCSB (Sportpictures) jpg
Neil Lennon, antrenor la Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net