Tricolori fără busolă

Ultima actualizare:

    Torje era unul dintre  cei mai spectaculoşi  jucători de la echipa naţionalăFoto: EPA
Torje era unul dintre cei mai spectaculoşi jucători de la echipa naţionalăFoto: EPA

Naţionala României are câteva piese importante, de care nu se poate folosi însă prea mult. Cazul lui Torje e cel mai elocvent, ca el fiind şi alţi tricolori, precum Pantilimon, Maxim, Găman sau Măţel.

Deşi suntem în plină iarnă şi primăvara e departe, n-au mai rămas decât două luni şi jumătate până la meciul România – Danemarca (26 martie), ultima şansă a naţionalei noastre de a rămâne în cursa pentru Mondialul din 2018. Până când selecţionerul Daum se va decide asupra lotului, nu ne rămâne decât să analizăm situaţia celor care speră la o telegramă de convocare. Printre ei se află şi Gabi Torje, unul dintre veteranii actualei naţionale, cu 54 de selecţii. Mijlocaşul de 27 de ani a ajuns „prizonier” în Rusia, la echipa Terek Groznîi, şi are şanse minime de a se elibera. „S-a vorbit mult despre venirea mea la Dinamo, dar ruşii nu vor să mă lase împrumut sau liber şi cer un milion de euro. Mi-au spus că vor să recupereze toţi banii daţi pe mine”, a declarat Torje, care în acest sezon, fără să fie accidentat, a strâns doar puţin peste 200 de minute pe teren. „Am pierdut echipa naţională. Nu ştiu ce s-a întâmplat, antrenorul mi-a promis că voi juca, dar nu m-a băgat”, a completat fostul dinamovist. De altfel, din 2011, de când a părăsit România, Gabi Torje n-a avut niciodată linişte la echipele de club, în şase ani schimbând tot atâtea formaţii (Udinese, Granada, Espanyol, Konyaspor, Osmanlispor şi Terek). 

  • Torje nu e singurul stranier român cu busola pierdută la începutul lui 2017. În Anglia, portarul Costel Pantilimon încearcă de ani buni să devină titular, indiferent la ce echipă, dar se loveşte mereu de banca de rezerve. Şi în această perioadă „Panti” e foarte supărat, de această dată pe antrenorul de la Watford, care nu-l foloseşte decât în partidele de Cupă. Pentru a putea avea meciuri în picioare şi pentru a menţine contactul cu naţionala, Pantilimon a luat în calcul inclusiv „retrogradarea” în al doilea eşalon al fotbalului englez, în funcţie de ofertele concrete pe care le va avea.


    Costel Pantilimon
Costel Pantilimon
  • Despre Alex Maxim ce să mai spunem? Din mare speranţă a fotbalului românesc, acesta se zbate acum în divizia a doua germană. Mijlocaşul lui VfB Stuttgart ba joacă, ba nu joacă, ba se ceartă cu antrenorul, astfel că viitorul său în fotbal şi la naţionala României nu e deloc roz. Pentru Maxim, o salvare ar fi mult doritul transfer într-un alt campionat puternic, însă echipele interesate într-adevăr de el ezită să-l oferteze din cauza fluctuaţiilor de formă dovedite de-a lungul timpului de mijlocaşul român.


    Alex Maxim
Alex Maxim
  • Alţi doi fotbalişti cu potenţial enorm, dar care n-au ocazia să-şi arate valoarea peste hotare, sunt Alexandru Măţel şi Valerică Găman. Fundaşul lateral de la Dinamo Zagreb e o soluţie viabilă la naţionala lui Daum, pe ambele flancuri, însă Măţel suferă la capitolul încredere în forţele proprii. Asta pentru că la campioana Croaţiei n-a evoluat în mod constant, perioadele bune alternând cu cele în care a lustruit banca de rezerve. Măţel e nemulţumit şi în prezent de statutul său, drept pentru care ar vrea să plece de la Dinamo Zagreb.


    Alexandru Măţel
Alexandru Măţel
  • În privinţa lui Găman, stoperul de 27 de ani a plecat vara trecută pe cai mari în Turcia, la Karabukspor, cu scopul de a-şi câştiga şi un loc de titular la naţională. Din păcate, fostul fundaş al Astrei n-a jucat decât în cinci meciuri la gruparea din Karabuk şi nu sunt semne că lucrurile se vor îndrepta în a doua parte a sezonului.


    Valerică Găman
Valerică Găman

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net