Tremură pentru Euro

Ultima actualizare:
Andrei Ivan ar  putea rata Euro
Andrei Ivan ar putea rata Euro

Probleme pentru doi jucători ai lotului naţional al României înaintea startului pregătirilor pentru Euro. Denis Alibec (Astra) şi Andrei Ivan (CSU Craiova) au probleme şi e posibil să rateze startul pregătirilor.

Denis Alibec, atacantul Astrei, are o fractură de metacarpian la mâna stângă, iar Andrei Ivan, vedeta Universităţii Craiova, resimte dureri la coapsă. Ambii ar trebui să ajungă în stagiul “tricolorilor” ce începe azi, în Italia, şi unde se va definitiva lista cu cei 23 de fotbalişti ce vor ajunge la Euro.Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declanşat alarma în privinţa celui mai în formă “vârf” din Liga I, Alibec. “Denis are o fractură la mână din urmă cu mai mult timp. Să vedem dacă va fi nevoie de operaţie”, a spus federalul.Atacantul a fost călcat pe mână de stelistul Toşca şi-n ultima perioadă a jucat cu mâna bandajată. “Mi se pare totul un pic forţat. Sper să mă înşel, mai ales că discuţiile apar după o lună şi Alibec a jucat şi s-a antrenat bine mersi. După atât timp, osul devine mai puternic, se calcifiază”, a spus tehnicianul campioanei, Marius Şumudică. Apoi, a continuat. “Şi dacă e nevoie să se opereze, tot nu e o problemă pentru Euro. Nu vreau să existe un motiv. Eu sunt antrenorul lui şi ştiu cum juca având mâna bandajată... Cu Anticârcel nu se poate rezolva că e pentru musculatură, dar găsim ceva şi pentru oase”, a comentat “Şumi”, temându-se ca războiul pe care-l poartă cu membrii Comisiilor FRF să nu aibă efecte asupra jucătorului său. “Am nişte probleme la mână, dar pot să joc, am mai făcut-o”, a anunţat şi Alibec.

În plus, fostul doctor al naţionalei, Pompiliu Popescu, a detaliat: “Eu l-am diagnosticat prima dată pe Alibec. E o fractură veche, la metacarpul stâng. L-am trimis la un reputat profesor în chirurgie ortopedică, domnul Gigi Popescu, de la Floreasca. El a spus că se poate pregăti, poate juca la Euro şi apoi îl va opera. E apt pentru Campionatul European. Nu este un motiv pentru a-l elimina din lot”.Totuşi, ieri a efectuat un control tomograf, iar noul medic al naţionalei, Laurenţiu Oproiu, a tras concluziile. Recomandarea a fost ca atacantul să se opereze imediat, urmând a rata câteva antrenamente şi doar un amical din stagiul naţionalei, cantonament ce începe azi în Italia şi-n urma căruia se va anunţa lotul de 23 ce va face deplasarea la turneul din Franţa. În prezent, există posibilitatea ca o lovitură în zona afectată să-i provoace complicaţii şi-n acest caz Anghel Iordănescu nu ar vrea să rişte şi nu l-ar mai chema deloc la Euro.

Andrei Ivan s-a lovit la coapsă


    Andrei Ivan ar  putea rata EuroFoto: AP
Andrei Ivan ar putea rata EuroFoto: AP

Din păcate, Alibec nu e singurul care ar putea rata competiţia finală. Andrei Ivan, atacantul Universităţii Craiova, e şi el incert. În meciul oltenilor cu cei de la Botoşani, puştiul de 19 ani a părăsit terenul în minutul 71. “Am ieşit accidentat şi vreau să mă fac bine repede, să nu fie ceva grav. Am alergat şi am simţit o înţepătură sus la coapsă. Sper să fiu sănătos până atunci, până la lot... Pentru mine a fost un pas mare că sunt pe lista de 28 şi-mi doresc să fac o figură frumoasă în Italia şi să fiu în lotul de 23”, a explicat Ivan, care ar trebui să ajungă în cantonament luni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net