Trei scandaluri în 10 luni pentru "Tata Puiu"

Ultima actualizare:

    Ciprian Marica era o piesă  de bază a naţionalei în  precedentele preliminarii,  dar acum o accidentare  şi faptul că e pe lista de  transferuri la echipa de  club, l-au scos din calculele selecţioneruluiFOTO: AP
Ciprian Marica era o piesă de bază a naţionalei în precedentele preliminarii, dar acum o accidentare şi faptul că e pe lista de transferuri la echipa de club, l-au scos din calculele selecţioneruluiFOTO: AP

Anghel Iordănescu nu era cunoscut drept un tip conflictual şi răzbunător, dar în ultimul mandat a semănat tot mai mult cu ţâfnosul Victor Piţurcă. A fixat criterii stricte, dar pe care nu le-a aplicat tuturor egal, i-a lipsit comunicarea cu greii naţionalei, iar România n-are cel mai bun lot posibil pentru dubla cu Ungaria şi Grecia.

Ultima şi cea mai mare greşeală este neconvocarea lui Ciprian Marica. Teoretic, lui „Tata Puiu” i-a intrat în cap că atacantul n-are echipă şi că trebuie să-l omită, conform principiilor sale. De fapt, Iordănescu a fost deranjat de câteva declaraţii ale lui Marica şi s-a explicat astfel în faţa presei. Oricum ar fi, selecţionerul a greşit! Asta pentru că jucătorul nu mai este de mult accidentat, a făcut pregătirea ca la carte la Konyaspor, cu care încă nu şi-a reziliat contractul, jucând chiar în prima etapă a ligii din Turcia. Astfel, Iordănescu s-a expus din nou, iar Marica l-a înţepat la fix. 

“Nu vreau să fiu răutăcios şi să dau exemplu alţi colegi, dar dacă ne uităm în lotul actual sunt mulţi jucători fără meciuri oficiale disputate până acum. Şi ca să ştie şi domnul Iordănescu, am echipă! N-am reziliat încă înţelegerea cu Konya şi oricum voi semna repede cu alt club”, a afirmat Marica. 

Pe Raţ l-a ţinut turist la Belfast

Acesta este al treilea episod delicat pe care selecţionerul îl manageriază prost. Răzvan Raţ s-a simţit şi el nedreptăţit în luna iunie, când a fost lăsat pe bancă la Belfast, cu Irlanda de Nord. “M-am accidentat, dar mi s-a sugerat să trag să mă fac bine pentru că dacă pot, fie şi pe ultima sută de metri, voi juca. Am mers pe la vraci, prin Serbia, am riscat şi am devenit apt, dar am fost uitat pe bancă la Belfast. Cum să-mi convină asta?”, a spus atunci unul dintre căpitanii naţionalei. 

Cei doi au vorbit în cele din urmă şi conflictul s-a aplanat. Primul scandal creat de Anghel Iordănescu a fost însă la doar câteva zile după instalarea lui. În noiembrie, „Tata Puiu” a pus tunurile pe stelişti şi s-a certat cu Costel Gâlcă, antrenorul de atunci al roş-albaştrilor. 

Problema a fost că selecţionerul a refuzat să-i lase pe stelişti să se întoarcă la echipa de club imediat după jocul cu Irlanda de Nord, ţinându-i forţat şi pentru inutilul amical cu Danemarca. Stelei îi ardea buza pentru că juca din trei în trei zile meciuri de campionat şi de Liga Europa, unde a şi ratat calificarea în şaisprezecimi, după înfrângerea cu Aalborg. Toate acestea ne oferă un deja vu în materie de selecţioneri fixişti la echipa naţională, dar ca şi în cazul lui Victor Piţurcă, ideea e aceeaşi: nimic nu va mai conta dacă mergem la turneul final al Europenelor din 2016.

Răzvan Raţ
Răzvan Raţ

Costel Gâlcă
Costel Gâlcă

Grupa F

Vineri

Ungaria – România        21.45TVR 1

Insulele Feroe – Irlanda de Nord    21.45DigiSport 1

Grecia – Finlanda        21.45

1. România    6    4    2    0    7-1    14

2. Irl. de Nord    6    4    1    1    8-4    13

3. Ungaria    6    3    2    1    5-3    11

4. Feroe    6    2    0    4    4-8    6

5. Finlanda    6    1    1    4    5-8    4

6. Grecia    6    0    2    4    2-7    2

Vrei la România - Grecia? Hai şi la Smiley!

Fanii naţionalei României  au la dispoziţie bilete de  două ori mai scumpe decât  la precedentele meciuri  din preliminarii
Fanii naţionalei României au la dispoziţie bilete de două ori mai scumpe decât la precedentele meciuri din preliminarii

Tricolorii se pot califica matematic la Campionatul European din 2016 dacă vor lua şase puncte din dubla cu Ungaria şi Grecia. Federalii ştiu asta şi încearcă să profite în pur stil românesc.

Cel mai ieftin bilet la România – Grecia, meci care va vea loc luni, pe Arena Naţională, de la ora 21.45 (în direct la TVR 1), e 40 de lei, în înaltul stadionului, iar cel mai scump, cu excepţia VIP-urilor, ajunge şi la 160 de lei. Preţul e dublu faţă de cât a costat un tichet la jocurile cu Irlanda de Nord şi Ungaria şi chiar mai mare decât cel al barajului cu Grecia, din preliminariile pentru Mondialul din Brazilia. Astfel, întrebarea e de unde această explozie de preţ? Ei bine, Federaţia încearcă să facă un mix între fotbal, muzică şi divertisment şi a organizat lângă Arena Naţională o Arenă a Fanilor, unde vă vor întreţine Pavel Bartoş şi Smiley. Cum şi ei trebuie plătiţi, FRF a decis ca diferenţa de bani să fie obţinută de la microbişti. Aceştia n-au fost însă întrebaţi dacă vor să vadă fotbal şi muzică la pachet şi dacă pentru asta sunt dispuşi să achite un bilet mai scump, ci pur şi simplu vor trebui s-o facă. În aceste condiţii, înainte de Chiricheş versus Samaras, pregătiţi-vă de Bartoş şi Smiley!

Preţul biletelor la România-Grecia:

VIP    800 / 600 RON

Tribuna Vest, inel 2     160 / 140 RON

Tribuna Vest, inel 3    80 / 60 RON

Tribuna Est, inel 1    160 / 100 RON

Tribuna Est, inel 2    160 / 100 RON

Tribuna Est, inel 3    80 / 60 RON

Peluze     40 RON

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net