Trei coincidenţe la Steaua - Astra

Ultima actualizare:
Gigi Becali
Gigi Becali

Steaua şi Astra joacă duminică seară (13 martie) cel mai interesant meci al etapei a doua din play-off. Miza este uriaşă, iar cele şase puncte, care o despart pe Steaua de liderul Astra, fac din acest meci unul decisiv în lupta pentru titlu. Dincolo de puncte, întâlnirea care va avea loc la Piteşti scoate în evidenţă câteva coincidenţe stranii.

Steaua şi Astra se duelează pentru a 25-a oară în campionat, până acum având câştig de cauză cei din Ghencea. Campionii au zece victorii, opt succese au izbutit giurgiuvenii, iar şase partide s-au terminat la egalitate. Probleme mai mari par să fie la Steaua, fotbaliştii lui Laurenţiu Reghecampf fiind fără victorie în Liga 1 din 18 decembrie 2013, 3-1 cu Astra, din acel moment liderul la zi al clasamentului impunându-se de două ori, alte trei jocuri fiind încheiate cu remize.

Dincolo de statistici, confruntarea de la Piteşti esti interesantă şi dintr-un alt punct de vedere. Cel al coincidenţelor existente dintre combatante.Patronii au probleme cu legea. Este arhicunoscută situaţia finanţatorilor celor două echipe.

Ioan Niculae
Ioan Niculae

Stelistul Gigi Becali a stat doi ani în închisoare, fiind eliberat în primăvara trecută. Acum, n-a scăpat totuşi de probleme şi emoţii, numele său fiind implicat într-un alt dosar penal. ”Omologul” său de la Astra, Ioan Niculae, se află în continuare în penitenciar.

Marius Şumudică
Marius Şumudică

A cerut de trei ori eliberarea condiţionată, după pedeapsa primită în dosarul”Mită pentru PSD”, în urma căruia ar trebui să stea după gratii doi ani şi jumătate.Antrenorii, implicaţi în pariuri. Marius Şumudică, tehnicianul liderului, a ţinut prima pagină a ziarelor de sport în ultimele două săptămâni, după ce a fost acuzat că a jucat la pariuri, lucru interzis de regulament. Iniţial, a fost suspendat şase luni şi amendat cu 100.000 de euro, iar la recurs pedeapsa şi amenda i-au fost diminuate.

Laurenţiu Reghecampf
Laurenţiu Reghecampf

Concret, Şumudică are voie să stea pe banca Astrei până la finalul sezonului, pentru ca apoi să intre în vigoare suspendarea de două luni. Va trebui să plătească şi 50.000 de euro.


    Laurenţiu Reghecampf
Laurenţiu Reghecampf

Despre antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, au tot fost zvonuri potrivit cărora acesta ar fi avut legătură cu mafia pariurilor, mai ales în perioada în care antrena pe FC Snagov, în liga a doua. Reghecampf a negat vehement orice implicare, iar lucrurile nu au fost dovedite concret niciodată.Joacă în ”exil”. Ambele echipe au mari probleme din punct de vedere administrativ. Se ştie că Steaua a fost dată afară din Ghencea, Arena Naţională nu şi-a deschis porţile pentru ca echipa campioană să poată juca acolo, aşa că soluţia la îndemâna ”roş-albaştrilor” a fost stadionul din Piteşti.

Fotbaliştii lui Reghecampf au avut dificultăţi şi cu baza de pregătire. În Complexul din Ghencea nu mai intră, la Mogoşoaia nu mai sunt bine primiţi, aşa că s-au reorientat spre Domneşti. Nici giurgiuvenii nu stau mai bine, singurul lor plus este că joacă pe teren propriu, pe stadionul lor. Cu locurile unde se antrenează au avut bătăi de cap şi s-au tot plimbat între Bucureşti, Ploieşti şi Giurgiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Mihai Chiruta (Facebook) jpg
Dinamo Csikszereda (Sportpictures) jpg
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net