Transfer la Dinamo: „Tancul” Tade, un Gnohere în oglindă

Ultima actualizare:

    Gregory Tade, în tricoul lui FCSB
Gregory Tade, în tricoul lui FCSB

La Dinamo a ajuns fostul atacant FCSB-ist, un vârf care repetă în sens invers parcursul „Bizonului”.

Supranumit „Tancul”, proaspătul dinamovist Tade e o copie a „Bizonului” Gnohere. Cei doi atacanţi s-au mai întâlnit în Liga I în derby-urile Dinamo – FCSB, dar cu tricouri inversate.

După derby-ul dezamăgitor de duminică seară, un 1-1 fără prea multă sare şi piper, Dinamo a continuat să mute pe piaţa transferurilor, antrenorul Mircea Rednic dorind să-şi întărească rapid lotul pentru a forţa calificarea în play-off. Ieri, gruparea din Ştefan cel Mare l-a achiziţionat pe Gregory Tade, o mai veche cunoştinţă a fotbalului autohton. Golgheter la CFR Cluj în perioada 2013-2015, francezul cu origini ivoriene a fost luat de Gigi Becali la FCSB, de unde a plecat cu coada între picioare. Liber de contract după ce s-a despărţit în această primăvară de israelienii de la Maccabi Petah Tikva, Tade a acceptat să revină în Liga I şi să pună umărul la renaşterea alb-roşilor.

Gnohere, în tricoul lui Dinamo
Gnohere, în tricoul lui Dinamo

În sens invers, Tade a repetat „trădarea” lui Gnohere, dinamovistul care a trecut în barca FCSB-ului. Practic, Tade şi Gnohere ar putea acum să-şi schimbe întrei ei tricourile purtate în urmă cu trei sezoane. În vârstă de 32, respectiv 30 de ani, cei doi au multe lucruri în comun, pornind de la fizicul masiv şi stilul de joc bătăios. De altfel, dacă şi-ar da jos barba, Gnohere ar putea fi confundat cu uşurinţă cu Tade. Apoi, ambii sunt născuţi în Franţa, dar au şi paşapoarte ale statului african Coasta de Fildeş. În plus, „Bizonul” are şi origini haitiene, la un moment dat primind o convocare la naţionala din America Centrală. Dacă Gnohere a părăsit Franţa la 20 de ani cu direcţia Elveţia, Tade a făcut acelaşi lucru, la aceeaşi vârstă, dar a ales ca destinaţie Scoţia.

Gregory Tade şi-a demonstrat calităţile de atacant în special la CFR Cluj, într-un sezon (2014-2015) în care a ieşit golgheterul Ligii I. Per total, calculând şi reuşitele în tricoul FCSB-ului, Tade are 25 de goluri marcate în România. De partea cealaltă, Gnohere stă mult mai bine, el punctând de 24 de ori pentru Dinamo şi de 40 de ori pentru actuala sa echipă.

Confruntările directe Tade – Gnohere (sezonul 2015-2016)

FCSB – Dinamo   0-0

Dinamo – FCSB   3-1 (gol Gnohere)

Dinamo – FCSB   0-0

Dinamo – FCSB   1-1

FCSB – Dinamo   1-1 (gol Gnohere)

FCSB – Dinamo   2-2

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net