Top 3 antrenori care n-au jucat NICIODATĂ fotbal!

Ultima actualizare:

    Brazilianul Parreira, campion mondial în 1994
Brazilianul Parreira, campion mondial în 1994

Marea majoritate a antrenorilor de fotbal provin din foşti jucători, care la finalul carierei au trecut de pe teren pe banca tehnică.

De asemenea, o parte semnificativă a antrenorilor provin din foşti fotbalişti care şi-au încheiat prematur carierele din cauze externe, cum ar fi accidentările grave.

Apoi, există şi categoria antrenorilor care şi-au dat seama din timp că nu deţin calităţi de fotbalist şi s-au concentrat pe latura pedagogică. În acest sens, cele mai bune exmple sunt cele ale lui Jose Mourinho şi Arsene Wenger, doi antrenori uriaşi care în adolescenţă au fost fotbalişti submediocri.

Mergând mai departe, în tagma antrenorilor de succes şi-au făcut loc şi câteva personaje care n-au avut de-a face deloc cu fotbalul în tinereţe, nici măcar la nivel de juniori sau amatori.

Carlos Alberto Parreira (74 de ani)

Brazilianul e unul dintre cei doi tehnicieni din istoria fotbalului, alături de Bora Milutinovic, care au participat la Mondiale cu cinic naţionale diferite. Mai mult, Parreira are în palmares şi titlul suprem cucerit cu Brazilia în 1994. Înainte de a se apuca de antrenorat, la 24 de ani, sud-americanul a fost instructor de fitness. În prezent, Parreira s-a retras din activitate, ultima sa funcţie fiind de director tehnic la naţionala Braziliei, în perioada 2012-2014.

Andre Villas-Boas (39 de ani)


    Andre Villas-Boas
Andre Villas-Boas

Fost antrenor la FC Porto, Chelsea, Tottenham şi Zenit, portughezul a luat calea Asiei, fiind în prezent tehnicianul grupării Shanghai SIPG. Villas-Boas a ajuns antrenor printr-o întâmplare fericită. Când avea 16 ani, lusitanul locuia în acelaşi complex cu sir Bobby Robson, pe atunci antrenorul lui FC Porto. Cei doi au schimbat la un moment dat câteva vorbe, iar britanicul şi-a dat seama de calităţile lui Villas-Boas, oferindu-i un post în cadrul departamentului de scouting.

Bob Bradley (59 de ani)


    Bob Bradley
Bob Bradley

Fostul selecţioner al naţionalei americane (2006-2011) şi-a început cariera de tehnician la 22 de ani, la cârma echipei Universităţii din Ohio, acolo unde era student. Câteva trofee importante cucerite la nivel universitar l-au adus pe Bradley în atenţia lui Bruce Arena, antrenor în MLS, care l-a luat pe tânărul Bob ca secund la formaţia DC United.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Radicalul Ebrahim Raisi
image
image
image
image
image
image
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net