Tocală: “Dăm către FRF un milion de euro!" Burleanu: “Nu am cerut niciun ban!”

Ultima actualizare:

    Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a atras un nou sponsorFot: Mediafax
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a atras un nou sponsorFot: Mediafax

Secretarul de stat în MTS, Carmen Tocală, a anunţat că Federaţia Română de Fotbal a solicitat încă din luna noiembrie, în două rânduri, finanţare de la bugetul de stat, dar preşedintele Răzvan Burleanu spune că nu a vrut absolut nimic.

"Este firesc ca pentru loturile naţionale de tineret şi juniori să fie atribuită o sumă. Pentru loturile naţionale de seniori au nişte condiţii stabilite de forul conducător şi noi nu putem aloca sume decât în limita HG-ului. Dar pentru loturile mici se poate. Sunt peste 23.000 de sportivi legitimaţi la fotbal, deci trebuie să el dăm şi lor. Chiar dacă lumea nu agreează. Dar vorbim numai despre activitatea de tineret şi juniori, părinţii nu mai pot suporta cheltuielile. Acolo trebuie să umblăm noi. AM AGREAT CU DOMNUL BURLEANU, CU DOMNUL CHIVORCHIAN UN PLAN, PÂNĂ SE REGLEMENTEAZĂ SITUAŢIA CU LOTERIA, SĂ-I AJUTĂM ÎNTR-UN FEL. Nu sunt condiţionaţi de anumite calificări, nu intră în prima grupă valorică, intră în a doua grupă valorică la finanţare, la jocurile sportive.

COMPARATIV CU TOATE JOCURILE SPORTIVE, VOR PRIMI O FINANŢARE DE 4-5 MILIOANE DE LEI.

Toate se situază în jurul acestei sume. Handbalul are ceva mai mult, dar a avut un campionat european. Eu cred că 4-5 milioane de lei înseamnă un ajutor pentru federaţie", a declarat Tocală.

Burleanu neagă!

"Am spus de la bun început: vom atrage toate fondurile şi finanţările pe care Federaţia Română de Fotbal le poate accesa. E mai mult decât o promisiune făcută membrilor afiliaţi şi iubitorilor fotbalului, pentru mine e o obligaţie care ţine de managementul performant. Asta pentru că nu există bani de care dezvoltarea fotbalului românesc să se poată lipsi. ÎNSĂ, CEL PUŢIN PÂNĂ ACUM, AM DECIS SĂ NU SOLICITĂM FINANŢARE DE LA MINISTERUL TINERETULUI ŞI SPORTULUI. Totodată, în dezvoltarea centrelor regionale de excelenţă am decis să ne bazăm exclusiv pe sprijinul autorităţilor locale şi investiţii din mediul privat, fără o implicare financiară din partea statului", a spus Burleanu.

"Solicitările de finanţare sunt înregistrate în luna noiembrie. Acum, dacă le susţin sau nu, nu ştiu, pentru că din noiembrie nu am mai vorbit cu dânşii. Dar atunci s-au înregistrat toate solicitările. Poate că au vrut în 2014 şi s-au răzgândit, dar în orice caz în noiembrie a fost înregistrată solicitarea şi eu am fost chiar şi am discutat cu dânşii la federaţie", a comentat Tocală.

Mircea Sandu nu a cerut niciodată bani de la MTS

"Nu am ce comenta, mai suntem sau nu mai suntem o societate non-profit în afara fondurilor de la bugetul de stat? Treaba lor. În timpul mandatului meu nu s-a primit nimic-nimic. În primul rând nu am vrut să disloc nişte sume care se adresează unora care fac mai greu bani. Pentru că fotbalul face mai uşor rost de bani. Iar când toată ziua-bună-ziua se spune că ministerul e sărac, ce să mai iei şi tu? Şi apoi, noi ne-am descurcat, nu am cerut pentru că nu am avut nevoie. Am reuşit să facem lucrurile fără să apelăm la banii statului", a spus fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Oleksandr Pielieshenko jpg
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net