Tinerii revoluţionează Liga I

Ultima actualizare:

    Stelistul Gabi Iancu e  considerat liderul de  valoare al puştilor  din Liga Ifoto: Răzvan Păsărică
Stelistul Gabi Iancu e considerat liderul de valoare al puştilor din Liga Ifoto: Răzvan Păsărică

Criza financiară a mai eliminat din străinii impostori din Liga I şi a început să mai egalizeze şansele jucătorilor români. Nu există echipă care să nu aibă cel puţin doi sau trei tineri ce cochetează deja cu prima echipă sau sunt chiar titulari.

Primele patru etape ale sezonului confirmă valoarea acestor tineri şi ne face să sperăm că lucrurile vor continua pe această linie. Până când aceştia vor face însă cu adevărat legea la echipele lor, Click! vă prezintă o variantă de prim 11 format din jucători sub 21 de ani, majoritatea chemaţi la lotul de tineret pentru amicalul cu Italia 2-1.

Pentru portari există două variante, Alexandru Buzbuchi, 20 de ani, de la Viitorul şi Valentin Cojocaru, 18 ani, de la Steaua. Cojocaru pare însă mai valoros şi doar Arlauskis şi vârsta prea fragedă îl împiedică să se impună deocamdată în echipa lui Gâlcă, în care a jucat deja titular în Cupa Ligii, contra Rapidului. În apărare avem doi jucători de la echipa lui Hagi, Cristi Manea şi Adrian Puţanu. Ambii sunt două talente reale, mari speranţe pentru “Rege”, iar primul a debutat chiar la vârsta de 17 ani în naţionala lui Piţurcă. Nici Puţanu, la 20 de ani, nu e însă prea departe.

Celelalte două locuri de fundaşi sunt ocupate de dinamovistul Steliano Filip şi de jucătorul lui “U” Cluj, Ionuţ Neag, ambii titulari incontestabili în Liga I la doar 20 de ani.

În linia mediană, bătălia e şi mai mare, pentru cele trei locuri luptându-se nu mai puţin de 10 jucători. I-am ales însă ca titulari pe Dorin Rotariu, deşi nu şi-a intrat încă în ritm la Dinamo, Doru Popadiuc, de la Ceahlăul Piatra Neamţ şi Claudiu Bumba, de la Târgu Mureş, pe care experienţa de la AS Roma pare să-l fi maturizat şi şlefuit perfect pentru Liga I. Jucăm ofensiv, cu trei vârfuri, unul consacrat şi două speranţe. Gabi Iancu, 20 de ani, de la Steaua, nu poate lipsi, iar dacă se pune la punct cu viaţa extrasportivă poate exploda în acest sezon în care roş-albaştrii stau numeric foarte prost în atac.

Rapidistul Andrei Ciolacu, 21 de ani, se simte excelent lângă un veteran ca Daniel Pancu şi marchează pe bandă rulantă. Nu în ultimul rând, puştiul Craiovei, Andrei Ivan, a rupt poarta Stelei la doar 17 ani şi se anunţă a fi marea revelaţie a campionatului nostru. Nu ne rămâne decât să sperăm că cei care au scos deja capul, îl vorţine sus, iar alţii cel puţin de valoarea lor vor apărea în curând.

Viitorul e mezina campionatului

La întinerirea masivă a Ligii I a contribuit decisiv echipa lui Gheorghe Hagi, Viitorul Voluntari. Jucătorii „Regelui” au o medie de vârstă incredibilă, doar 21,3 ani, iar fără Marko Andjelkovic, 29 de ani, Alin Seroni, 27 de ani şi Bogdan Mitrea, 26 de ani ar fi chiar mai tineri. Tot sânge proaspăt are şi Dinamo, a doua cea mai tânără echipă din campionat, cu o medie de 23,9 ani. În schimb, cea mai bătrână este Rapid, cu o medie de vârstă care se apropie de 30 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net