Tinerii au semănat, bătrânii culeg roadele

Ultima actualizare:

    Marius Constantin  vrea să aducă un  plus de experienţă  în apărare
Marius Constantin vrea să aducă un plus de experienţă în apărare

Gheorghe Hagi vrea neapărat să nu se mai facă de râs în cupele europene, aşa cum s-a întâmplat sezonul trecut dintr-o evidentă lipsă de experienţă la acest nivel. Totuşi, schimbarea bruscă de strategie pare ciudată, mai ales că cei aduşi au ani mulţi în buletin, nu în fotbalul mare.

Nimic nu se mişcă la Viitorul fără parafa “Regelui”, astfel încât succesele şi eşecurile îi pot fi atribuite acestuia deopotrivă! Totuşi, tocmai pentru că i-a ieşit atât de bine până acum mizând pe tineri din propria pepinieră ne face să ne întrebăm de unde pasiunea bruscă pentru experimentaţi aproape de expirare. Sigur, perspectiva grupelor în Europa e imbătătoare, dar foamea după cele 8 sau 30 de milioane de euro nu poate virusa o minte ca a “Regelui”! Viitorul îşi va pierde căpitanul, pe Romario Benzar, şi cel mai probabil încă două perle, Dragoş Nedelcu şi Florinel Coman. În locul lor trebuie adus ceva de calitate şi un amestec între tinereţea entuziastă şi valoarea experimentată pare ideal. Totuşi, mixul pe care îl face Hagi pare mai mult o tocăniţă cu de toate! Ovidiu Herea, 32 de ani, Marius Constantin, 32 de ani şi Andrei Dumitraş, 29 de ani, sunt primele trei transferuri ale Viitorului şi nu prea au logică. Primii doi vin de la echipe care s-au bătut la retrogradare, iar fundaşul n-a prins decât cinci meciuri pentru CS U Craiova în sezonul trecut. Toţi strică rău media de vârstă a constănţenilor, dar Hagi crede că nu şi jocul. Criticii au apărut imediat, iar Victor Piţurcă nu s-a sfiit să declare că nu înţelege nici el transferurile Viitorului. “Gică ştie mai bine de ce are nevoie. La prima vedere, ar părea transferuri nereuşite. Când apelezi la Marius Constantin, care a jucat la o echipă care a retrogradat, sigur că poţi să spui că ăsta nu e transfer. La fel cu Herea, care nu juca la Chiajna. În plus, îşi vinde cei mai buni jucători, şi nu îi dă pe preţul corect. Eu pe Coman şi Nedelcu nu i-aş da nici pe 4 milioane”, a declarat fostul selecţioner.

Decimaţi în primul cantonament

simeon stalpnicul png

Hagi şi Viitorul sunt încă de miercuri la Bolu, în Turcia, pentru primul cantonament al verii, care va fi făcut cu foarte puţini oameni. Romario Benzar, Bogdan Ţîru, Cristian Ganea, Arpad Tordai, Virgil Ghiţă, Carlo Casap, Florin Coman şi Alexandru Măţan, au primit vacanţă   după încheierea acţiunilor echipelor naţionale la care au participat. În cantonamentul din Turcia, Viitorul va disputa două partide de verificare, pe 17 iunie cu Inter Baku (locul 3 în Azerbaidjan) şi pe 20 iunie cu FK Zira (locul 4 în Azerbaidjan).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net