Tineret, mândria ţării. Naţionala Under 21 e gata de ultimul salt spre Euro 2019

Ultima actualizare:
Naţionala sub 21 de ani trebuie să câştige în Ţara Galilor pentru a rămâne un an lider în grupa pentru Euro 2019
Naţionala sub 21 de ani trebuie să câştige în Ţara Galilor pentru a rămâne un an lider în grupa pentru Euro 2019

În fotbal se poate teoretic orice, dar nici cel mai pesimist român nu crede că Liechtenstein e în stare să ne bată marţi, de la ora 21:00, în infernul de pe „Ilie Oană”, din Ploieşti. Tricolorii mici conduşi de Mirel Rădoi au ajuns în faţa ultimei bătălii şi au nevoie de un punct în faţa celei mai slabe echipe din aceste preliminarii.

România a marcat de 14 ori în această campanie şi a primit doar patru goluri. În schimb, Liechtenstein a fost un dezastru. Adversarii de azi au încasat 38 de goluri şi au pierdut toate partidele din grupă la scor. Puşcaş şi compania nu le-au administrat decât un modest 2-0 în tur, însă acum trebuie să vină cu tolba pregătită. Naţionala noastră de tineret este mult prea bună şi nu are cum să dea cu piciorul la această oportunitate. La finalul partidei de diseară vom bifa al doilea turneu final din istorie la această categorie de vârstă, primul şi singurul de până acum fiind cel din 1998, când sub comanda lui Victor Piţurcă am jucat chiar sfert de finală la Europeanul găzduit de noi. Anul viitor, între 16 şi 30 iunie, în Italia, ne aşteaptă gloria pentru că vom juca alături de coloşii continentului. După ţara gazdă, care nu a mai trecut prin preliminarii, Franţa, Serbia, Belgia, Germania, Anglia, Spania şi Croaţia sunt deja calificate, iar pe Danemarca şi pe România doar nişte catastrofe le-ar mai putea opri în această seară.

Liechtenstein a primit 38 de goluri

La acestea 10 se vor mai adăuga două echipe rezultate în urma barajelor dintre cele mai bune opt locuri 2. Din fericire, ne putem mândri deja cu aruncarea la baraj a Portugaliei, a doua cea mai bine clasată naţională de tineret în momentul tragerii la sorţi a grupei. Lusitanii erau marii favoriţi venind din prima urnă valorică, dar şi Elveţia, adversara din urna a doua, era cotată cu şanse mai mari. România a venit însă în forţă din eşalonul al treilea şi e singura de la acest nivel care va merge la Euro 2019.


    George Puşcaş e golgheterul nostru în aceste preliminarii cu 5 goluri marcateFoto Click!
George Puşcaş e golgheterul nostru în aceste preliminarii cu 5 goluri marcateFoto Click!

Iar încrederea celor care au trimis jucători la naţionala mică este una la cote maxime şi mulţi cred că vom face furori şi la turneul final. „La tineret, i-am zis lui Mirel ca suntem prea puternici și nu ne poate bate nimeni. O să câștigăm Europeanul! Suntem prea buni pe toate palierele. Poate în apărare nu suntem așa puternici, dar mijlocul și atacul sunt puternice. Dacă punea echipa U21 sa joace în meciul cu Serbia, scoatea un rezultat mai bun”, a declarat Gigi Becali, patronul FCSB-ului şi cel care speră ca după această performanţă Man şi Moruţan să coste mult mai mult.

Isăilă a ales banii în locul performanţei

Pentru această calificare trebuie să i se mulţumească şi selecţionerului cu care s-a început campania, Daniel Isăilă. Acesta a făcut însă o alegere ciudată în vară când a refuzat prelungirea contractului cu FRF pentru că salariul oferit, de circa 10.000 de euro plus bonusuri, nu l-a mulţumit. Astfel, după şase meciuri în care tricolorii mici au obţinut trei victorii şi trei egaluri acesta a plecat la Al Hazm, o nouă promovată în prima ligă saudită, pentru 20.000 de euro pe lună. Nici cu Mirel Rădoi nu a ieşit însă rău până la urmă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net