Timişoara, călită în ger

Ultima actualizare:

    Timişoara se antrenează  pe gerFoto: Mediafax
Timişoara se antrenează pe gerFoto: Mediafax

România e sub zăpezi şi aproape criogenizată la temperaturi cu mult sub 0 grade Celsius, iar în afara sporturilor de iarnă nu se pune problema de mişcare în aer liber. Fotbalul a emigrat temporar ca berzele, spre zone mai prietenoase, dar o echipă e blocată de sărăcie în nămeţi.

ACS Poli Timişoara nu e singurul club cu probleme financiare din Liga 1, Târgu Mureş, Târgu Jiu, Chiajna sau CSMS Iaşi plătindu-şi şi ele cu greu obligaţiile. Totuşi, spre deosebire de bănăţeni, toate au strâns din dinţi, s-au împrumutat sau au făcut rost de invitaţii pentru măcar un turneu de pregătire la nivel profesionist.

Astfel, în această perioadă s-a decolat în masă spre Turcia, Spania, Cipru şi Malta, unde temperaturile sar de 15 grade Celsius, dar nu şi de pe aeroportul din Timişoara. Ionuţ Popa a fost informat de conducerea lui ACS Poli că nu sunt bani pentru un cantonament extern şi că va trebui să se pregătească cum poate, în ţară.

Astfel, bănăţenii s-au întors cu ani de zile în urmă, când nu venise moda turneelor externe şi corifeii fotbalului românesc încă mai credeau că pregătirea spartană montană face minuni. Popa şi-a luat fotbaliştii pentru un cantonament la Poiana Braşov, încheiat ieri, şi asta a cam fost tot. Urmează câteva amicale în zonă, cu echipe modeste, şi doar două ieşiri din ţară, la Belgrad, pentru jocul cu Spartak Subotica, şi la Budapesta, pentru partida test cu Honved. Timişoara e cea mai adaptată la condiţiile meteo în care se va juca fotbal în România la începutul lui februarie şi poate beneficia din plin de acest factor.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net