Telenovela Rapid s-a încheiat în lacrimi

Ultima actualizare:

    Visul rapidiştilor  de a juca din nou  în prima ligă  a luat sfârşitFoto: Sportpictures.eu
Visul rapidiştilor de a juca din nou în prima ligă a luat sfârşitFoto: Sportpictures.eu

În fine, după câteva săptămâni de incertitudine, şefii fotbalului românesc au admis faptul că o echipă aflată în faliment nu se poate înscrie la startul Ligii I. Rapid dispare astfel din peisajul primei divizii, fiind înlocuită de ACS Poli Timişoara.

Comisia de Disciplină a Federaţiei s-a întrunit ieri pentru a anunţa o decizie care trebuia luată de mult timp, asta pentru a nu bulversa startul unui sezon din care s-a scurs deja o etapă. Culmea, cei de la FRF au constatat că Rapidul îndeplineşte condiţiile de a juca în Liga I, pasând cazul înapoi la LPF, for care stabilise însă soarta giuleştenilor la 21 iulie, cu câteva ore înainte de a se răzgândi şi de a trimite speţa la Federaţie. Aşadar, a fost o fugă de răspundere umăr la umăr între LPF şi FRF, cele două foruri temându-se de un eventual proces ulterior.

Aflată în insolvenţă de aproape patru ani şi cu datorii de peste patru milioane de euro, clubul patronat de Valerii Moraru a sperat până în ultima clipă într-o clemenţă care le-ar fi făcut mai mult rău fanilor giuleşteni. Excluderea Rapidului din Liga I e un şut în fund de care formaţia de sub Grant avea nevoie pentru a se putea reinventa în viitor. Deocamdată, nu se ştie dacă Rapid va mai exista în forma actuală sau va apărea o altă entitate, totul urmând să se clarifice la 24 august, atunci când Curtea de Apel va da verdictul final privind falimentul.

Echipa nu mai are jucători


    Foto: Sportpictures.eu
Foto: Sportpictures.eu

Chiar dacă oficialii FRF i-ar fi permis Rapidului să joace în Liga I, acest lucru ar fi fost total imposibil. Începând de astăzi, giuleştenii nu mai au nici un jucător sub contract, ultimii trei fotbalişti (Nicolae Vasile, Raul Costin şi marocanul Alami) încheindu-şi ieri conturile cu clubul. „Pe 28 iulie intră în vigoare decizia desfacerii cărţilor de muncă a angajaţilor rămaşi”, spunea lichidatorul Aurel Brihac. 

Când intră Timişoara în joc?

Eliminarea Rapidului din campionat înseamnă automat reprimirea echipei ACS Poli Timişoara, prima formaţie retrogradată la finalul stagiunii trecute. Astfel, bănăţenii ar trebui să debuteze mâine în actualul sezon, contra lui Dinamo, însă există posibilitatea ca această întâlnire să fie amânată pentru ca Poli să aibă un timp suplimentar de pregătire. Oricum, soarta timişorenilor în Liga I va fi una crâncenă, ei urmând să ia startul cu o penalizare de 14 puncte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net